Støjkilder

morten riise knudsen 300x222 jpg 1069Vi har fra vandsiden vænnet os til, at mange af de lyde, der kommer, herunder fra Oslo-båden, fra By & Havns rengøringskøretøjer og fra hvinende studenter i slutningen af juni, hører til den positive del af lydtapetet, når man bor på Sandkaj. Men der er også en anden dimension, og det er den dimension, der drejer sig om støjkilder fra gården. Se det er noget helt andet!

Hvis man ynder at have et vindue åbent i sit soveværelse – og det ynder vi – er der op til 5 forskellige typer støjkilder, som efterhånden gennem de 3½ år, vi har boet her, er tilbagevendende. Støjkilde nr. 1 er de 2 katte, der vist nok nu har brugt deres tilsammen 18 liv op, hvilket jo betyder, at der ikke er flere mislyde ………….

Støjkilde nr. 2 er en tilbagevende begivenhed, nemlig når naboerne i gården føler, at vi skal høre deres konversation også efter midnat. Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har følt mig kaldet til at råbe ud af vinduet, at nu skulle det holde op, men jeg må retfærdigvis også sige, at det altid modtages både høfligt og pænt, og at man virkelig trækker ind i stuerne efter disse høje råb, som er trænet gennem mange års ageren som tilskuer i den gamle idrætspark og nu i Parken. Det, der kan undre, er, at disse naboer, som stort set altid er de samme, aldrig lærer, at der i husordenen er regler for for, hvornår man taler højt, og hvornår man slet ikke taler. Altså på balkonen efter klokken 24. 

Så er der den 3. støjkilde, og det er nok den næstmest irriterende støjkilde, idet det drejer sig om en person – kønnet ukendt – som ved firetiden om morgenen propper flasker i flaskecontaineren. Det er ubegribeligt, at den pågældende ikke har en idé om, hvor meget støj det bibringer i et så lukket miljø som Sandkaj. Alligevel har denne trafik stået på i næsten hele den tid, hvor vi har boet her, og det hjælper ikke at råbe ud af vinduet, da det jo larmer lige så meget og kan vække endnu flere mennesker!

Så er der den 4. støjkilde, og den har jeg et lidt ambivalent forhold til. Alle hverdage næsten præcist kl. 6.30 går en meget venlig mor og hendes datter i gang med samtaler om verdensrummet, om religion eller andre interessante emner, som kan optage en 5 årig, og det bliver gjort med høj røst af såvel barn som mor. Det er velmenende fra morens side, og det stakkels barn ved jo ikke, at man godt må tie stille i et lukket rum som gården i Sandkaj, men det er endnu ikke gået op for mor og datter, at det er ufatteligt højt et stemmeleje, det foregår i. 

Så formålet med denne klumme er jo nok at få dem, der læser klummerne, til at rette ind: Beboere, flaskemanden og den velmenende mor. Men vi skal jo alle være her, og derfor er der et humoristisk glimt i skribentens øjne.

Den 5. støjkilde: Støjende musik kræver en særskilt klumme. Det er jo den værste støjkilde.

Disse være ordene i denne sammenhæng.

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev her, og få et hurtigt overblik over seneste nyheder. Vi udsender det et par gange om måneden.

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN