Bruun Rasmussen i Nordhavn søger russisk og asiatisk kunst

bruun rasmussen guldskaale23.-27. marts afholder auktionshuset i Sundkrogsgade en række særlige vurderingsdage, for at finde russisk og asiatisk kunst til de kommende auktioner.

Netop nu oplever Bruun Rasmussen en stor interesse fra deres asiatiske og russiske kunder for at købe dele af deres kulturarv tilbage. Kunstgenstandene bliver ofte indleveret til auktionshuset af danskere, som er efterkommere af sømænd og forretningsmænd, der arbejdede i disse områder – og det kan resultere i højst overraskende hammerslag på auktion.

"Når vi har så meget russisk og asiatisk kunst i Skandinavien, skyldes det, at mange lod sig udstationere i Rusland op gennem 18-1900-tallet, hvor de arbejdede for store skandinaviske virksomheder. Andre sejlede i Asien og bragte ting med tilbage til deres hjemlande. Det er helt særlige kunstgenstande som disse, der opnår fantastiske hammerslag på auktion – og vi ved, at der gemmer sig endnu flere skjulte skatte i de danske hjem," siger Martin Hans Borg, leder af afdelingen for russisk kunst og antikviteter hos Bruun Rasmussen.

To af de seneste hammerslag faldt over to skåle af guld i juni 2019. Skålene blev foræret til den danske admiral, forretningsmand og politiker Andreas du Plessis de Richelieu (1852-1932) af Siams Kong Rama V. Andreas du Plessis de Richelieu blev en af kongens nærmeste rådgivere, og fik stor indflydelse på udviklingen af det moderne Thailand. Guldskålene har siden været i familiens eje og endte med hammerslag på henholdsvis 260.000 kr. og 340.000 kr.

Under vurderingsdagene er Bruun Rasmussens eksperter på udkig efter kunst, kunsthåndværk, ikoner, smykker og møbler fra Rusland samt kunst og kunsthåndværk fra Asien. I løbet af ugen vil den anerkendte kunstekspert Elena Nesterova, professor ved St. Petersburg Academy of Fine Art, vurdere genstande sammen med eksperterne.

Man kan kontakte auktionshuset for muligheden for en gratis og uforpligtende vurdering hos Bruun Rasmussen, Sundkrogsgade 30, 2150 Nordhavn.

Ralph Lexner (asiatisk kunst): 8818 1161  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Martin Hans Borg (russisk kunst): 8818 1128  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.k

DEBAT:

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK