Venstre vil styrke matematikundervisning

  • Jens-Kristian Lütken (V), medlem af Børne- og Ungdomsudvalget
  • Debat

jens kristian luetken 2019Danske børn er blevet markant dårligere til matematik i løbet af de seneste fire år og har svært ved at følge med niveauet i mange andre lande. Det konkluderer en stor international undersøgelse, der blev offentligt gjort i december sidste år.

I København er det faglige niveau steget i de seneste år efter at have været katastrofalt lavt. Desværre så er der nogle skoler og elevgrupper, som falder helt igennem, og det har store konsekvenser for elevernes mulighed for at komme videre på en ungdomsuddannelse. 

I Venstre vil vi gerne styrke matematikundervisningen allerede i de små klasser. Vi skal have alle med, men det er også vigtigt, at talentet bliver udfoldet. Netop derfor ser vi det som afgørende, at det ikke blot bliver endnu et kommunalt projekt, men at vi også får omverdenen med på denne afgørende opgave. Vi mener, de store almennyttige fonde kan spille en vigtig rolle, ikke blot med penge, men også med viden i forhold til, hvordan vi gør matematik spændende og udfordrende for alle uanset niveau.

Derfor glæder det os, at der var stor opbakning fra de andre partier på Rådhuset til forslaget om en intensivering af matematikundervisningen i de københavnske folkeskoler, og at Københavns Kommune indleder et ambitiøst samarbejde med private fonde om at styrke matematikundervisningen.

Kalvebod Fælled Skole med i fornem finale

Ørestad i forskningens tegn

DEBAT:

  • Nervepirrende støj fra metroen

    henrik saleeKære Metro, Stort tillykke med 1 års fødselsdagen, du blev nok født lidt for tidlig i forhold til dit kald, der køres alt for meget med tomme vogne, både om dagen, i aften- nattetimerne og her i påsken var det helt vildt med forgæves afgange.

  • Musik på Sandkaj og Konditaget

    richard sandmandI Nordhavn Avis har I skrevet om musik på Sandkaj. I har nævnt, at det drejer sig om at få brugerne til at dæmpe musikken. Det er en misforståelse.

MERE DEBAT:

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK