HOFOR: 'Vi vil undgå en miljøkatastrofe'

svanemoelleholm 25Hvis ikke spildevandsledningen på Svanemølleholmen testes og sikres, kan der ske brud på ledningen når der bygges ovenpå den. Et brud vil betyde stor miljøforurening i hele Nordhavn. Det oplyser forsyningsselskabet HOFOR.  Samtidig er det kommet frem, at der i København udledes millioner af kubikmeter spildevand i havet hvert år. Det er nemlig nødvendigt under skybrud, for at undgå overløb af kloakerne.

Læs videre

København udskyder udledning af spildevand

svanemoelleholm kalkbraenderiloebskajFlere dages voldsom kritik får nu Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) til at udskyde den planlagte udledning af urenset spildevand i Øresund, som ellers skulle begynde mandag og vare fem dage. Udledningen kommer måske til oktober.

Læs videre

Udligningsaftale: Lidt mindre ekstraregning til København

koebenhavn rundetaarn view wikimediaRegeringen har tirsdag 5. maj indgået en aftale om den kommunale udlignings- og tilskudsordning. Aftalen er indgået med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Alternativet. For Københavns Kommune betyder aftalen, at kommunen årligt vil få en ekstraregning på 303 millioner kroner.

Læs videre

København bliver verdens arkitekturhovedstad i 2023

kanonhuset entasisSom den anden by nogensinde bliver København i 2023 'UNESCO World Capital of Architecture'. En arkitekturkongres med 10-15 tusinde gæster kommer til byden, og samtidig vil et internationalt og arkitekturinteresseret publikum komme til events og udstillinger året igennem.

Læs videre

Parken ved Strandboulevarden kommer i 2023

skybrudsprojekt strandboulevarden apr 2020Imens tunnelboremaskinen Helga arbejder sig gennem undergrunden, forbereder Københavns Kommune sig til næste skridt i skybrudsprojektet ved Strandboulevarden. Hele den ene kørebane omlægges til en langstrakt park i den østlige side af Strandboulevarden mellem Løgstørgade og Nordre Frihavnsgade. Parken skal stå færdig i 2023. 

Læs videre

NYHEDSBREV

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN