HOFOR: 'Vi vil undgå en miljøkatastrofe'

svanemoelleholm 25Hvis ikke spildevandsledningen på Svanemølleholmen testes og sikres, kan der ske brud på ledningen når der bygges ovenpå den. Et brud vil betyde stor miljøforurening i hele Nordhavn. Det oplyser forsyningsselskabet HOFOR.  Samtidig er det kommet frem, at der i København udledes millioner af kubikmeter spildevand i havet hvert år. Det er nemlig nødvendigt under skybrud, for at undgå overløb af kloakerne.

København udskyder udledning af spildevand

svanemoelleholm kalkbraenderiloebskajFlere dages voldsom kritik får nu Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) til at udskyde den planlagte udledning af urenset spildevand i Øresund, som ellers skulle begynde mandag og vare fem dage. Udledningen kommer måske til oktober.

Udligningsaftale: Lidt mindre ekstraregning til København

koebenhavn rundetaarn view wikimediaRegeringen har tirsdag 5. maj indgået en aftale om den kommunale udlignings- og tilskudsordning. Aftalen er indgået med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Alternativet. For Københavns Kommune betyder aftalen, at kommunen årligt vil få en ekstraregning på 303 millioner kroner.

København bliver verdens arkitekturhovedstad i 2023

kanonhuset entasisSom den anden by nogensinde bliver København i 2023 'UNESCO World Capital of Architecture'. En arkitekturkongres med 10-15 tusinde gæster kommer til byden, og samtidig vil et internationalt og arkitekturinteresseret publikum komme til events og udstillinger året igennem.

Parken ved Strandboulevarden kommer i 2023

skybrudsprojekt strandboulevarden apr 2020Imens tunnelboremaskinen Helga arbejder sig gennem undergrunden, forbereder Københavns Kommune sig til næste skridt i skybrudsprojektet ved Strandboulevarden. Hele den ene kørebane omlægges til en langstrakt park i den østlige side af Strandboulevarden mellem Løgstørgade og Nordre Frihavnsgade. Parken skal stå færdig i 2023. 

Statsministerbesøg

statsministre dk letland jan 2020Statsminister Mette Frederiksen tog imod Letlands statsminister Arturs Karin fredag 31. januar.

Tour de France tæt på Nordhavn

tour de france ruteVerdens bedste cykelryttere kører fredag 2. juli 2021 kører gennem Østerbro via Langelinie, Folke Bernadottes All, Østerbrogade og Jagtvej.

Sejlsportens Formel 1 kommer til Nordhavn

sail gp a1Sejlsportens svar på Formel 1, SAIL GP, lægger et af sine stævner i København. Københavns Kommune har sagt ja tak til at være vært, og støtter eventet med 2,7 mio, kroner. Dermed er det sikkert, at der til september bliver sejl-race ud for Oceankaj i Nordhavn med anslået 15.000 tilskuere.

Derfor lukker metroen i to uger

metro nov 2018 02Før den nye M4 metrolinie til Nordhavn kan åbne, er det nødvendigt at omstille de store, komplicerede softwaresystemer, der styrer den fuldautomatiske togdrift, og som er afgørende for passagerernes sikkerhed.

Byudviklingen i København startede på Amerika Plads

amerika plads kvarter NH101 18284Agat Ejendomme og By & Havn har solgt den 800 pladser store p-kælder på Amerika Plads til ejendomsvirksomheden Jeudan for 335 mio. kr.
Salget indebærer, at By & Havn og Agat Ejendomme ikke længere har aktiver i bykvarteret.

DEBAT:

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK