Udligningsaftale: Lidt mindre ekstraregning til København

koebenhavn rundetaarn view wikimediaRegeringen har tirsdag 5. maj indgået en aftale om den kommunale udlignings- og tilskudsordning. Aftalen er indgået med Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Alternativet. For Københavns Kommune betyder aftalen, at kommunen årligt vil få en ekstraregning på 303 millioner kroner.

"Det er en stor regning for København. Også større end hvad jeg synes er rimeligt. Men det var ventet, at vi ville komme til at bidrage", udtaler Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

I regeringens første udspil til en udligningsreform skulle Københavns Kommube betale 544 millioner kroner årligt, oven i de 1.779 millioner kroner, som kommunen i forvejen betaler til landets øvrige kommuner. Men da det nye forlig også tilfører kommunerne flere penge samlet set, samlet flere milliarder kroner, ender den samlede regning på 303 millioner kroner.  

Regningen til København er blandet andet blevet mindre, fordi aftalen tilbagefører 95 millioner kroner i parkeringsindtægter, som den Venstre-ledede regering i 2018 tog fra København.  Den såkaldte modregningsordning for parkeringsindtægter justeres, så kommunerne kan beholde indtægter fra betalingsparkering op til et loft på 320 kr. pr. indbygger.

"Jeg er glad for, at Christiansborg har lyttet og regningen til København er blevet mindre, end der først var lagt op til. Det er vigtigt, at vi har en regering, der er lydhør overfor, at København ikke har guld på gaderne, men er en blandet by med mennesker med meget forskellige sociale og økonomiske vilkår. Herunder har vi vores store andel af socialt udsatte, hjemløse og misbrugere. Det har regeringen lyttet til, og det vil jeg gerne kvittere for," udtaler Frank Jensen.

DEBAT:

  • Nervepirrende støj fra metroen

    henrik saleeKære Metro, Stort tillykke med 1 års fødselsdagen, du blev nok født lidt for tidlig i forhold til dit kald, der køres alt for meget med tomme vogne, både om dagen, i aften- nattetimerne og her i påsken var det helt vildt med forgæves afgange.

  • Musik på Sandkaj og Konditaget

    richard sandmandI Nordhavn Avis har I skrevet om musik på Sandkaj. I har nævnt, at det drejer sig om at få brugerne til at dæmpe musikken. Det er en misforståelse.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK