Nu kommer fodboldbanen

tobias fc nordhavn 0091FC Nordhavn er meget snart klar til at invitere til fodbold på byggegrunden i Calaisgade. Klubben forventer at grusbanen er anlagt i denne måned

• FC Nordhavn havde i gennem Kultur Østerbro fået et tilbud fra en entreprenør, som for få uger siden sprang fra. Det betyder, at FC Nordhavn nu selv skal ud og skaffe grus, hegn mm., samt finde en entreprenør til projektet.
Men drømmen om fodbold i Århusgadekvarteret kommer til virkelighed meget snart.
"Vi har endnu ikke fundet en entreprenør. Men jeg håber på, at vi er klar i marts," siger Tobias Schiermacher, formand for FC Nordhavn.

Elitespillere
FC Nordhavn blev stiftet i 2017 af en gruppe venner i 20 års alderen. De fleste har spillet elitefodbold i mange år, men ønskede at trappe lidt ned.
"Flere af os har fået travlt med job eller studier, og så bliver man måske lidt træt af at træne på topniveau hver dag, uden at være sikker på at blive sat på holdet i weekenden. Nu spiller vi mere for sjov. Men på et højt niveau, og vi vil stadig vinde," siger Tobias Schier-macher.
I dag har FC Nordhavn tre seniorhold som træner og spiller hjemmekampe på Ryparken Stadion. Om vinteren spilles der futsal, og her er holdet helt fremme i finalerunden til oprykning til landets næstbedste række.

fc nordhavn logoLokal klub for alle
Som bekendt bliver fodboldbanen midlertidig, foreløbig indtil sommer, hvor det er planen at der skal starte et byggeri. Af samme grund investerer FC Nordhavn ikke i kunstgræs eller rullegræs.
Men grusbanen bliver alligevel klubbens første bane i selve Nordhavn, og det skal udnyttes optimalt. Både børn, unge og seniorer af begge køn skal inviteres ned til boldspil i Calaisgade, så klubben kan blive Nordhavns rigtige, lokale fodboldklub.
"Så snart banen er her og målene er sat op, vil vi invitere hele bydelen ned til fodbold. Vi er klar med trænere, som kan starte de første børne- og ungdomshold op. Hvis en gruppe damer eller herrer vil starte et seniorhold, er vi også klar til det. Vi vil være en klub fra de yngste til de ældste".
Selv om det første træningsanlæg bliver simpelt, og midlertidigt, har klubben store fremtidsplaner.
"På kort sigt vil vi selvfølgelig gøre alt for at finde en ny midlertidig bane i Nordhavn, i samarbejde med Kultur Ø på Østerbro samt By & Havn. Når vi først får en børne- og ungdomsafdeling op at stå, vil det jo være tydeligt, at behovet for en lokal bane er der".

Permanent anlæg
Samtidig er klubben på udkig efter et sted hvor den kan etablere et permanent træningsanlæg, eller i hvert fald et anlæg, som kan blive liggende i nogle år.
"Der er jo masser af plads til det længere ude på Nordhavn. Men desværre må vi ikke drive en forening for børn og unge udenfor indre Nordhavn. Det skyldes mangelen på lokalplaner og sikre trafikforbindelser."
"Der er ellers en perfekt grund ude ved Sundkrogsgade, hvor der allerede er græs... Men hvis vi kan få en anden tom byggegrund her i nærheden af Århusgadekvarteret, vil det også være helt perfekt. Vi kan flytte grusbanen og containeren på kort tid."

fc nordhavn futsalFutsal hos CIS
Udover den udendørs bane i Calaisgade har FC Nordhavn nu fået indendørs spilletid i en af sportshallerne på Copenhagen International School (CIS), om aftenen mandage og onsdage. Dog først efter klokken 19.
"Det er en fantastisk dejlig hal og vi ville meget gerne lave børne- og ungdomstræning der. Men det bliver måske lidt sent for de mindste, når vi først kan komme til efter klokken 19."

Spændende slutspil
De unge og tidligere elitespillere på FC Nordhavns førstehold er lige nu tæt på at kvalificere sig til landets næstbedste række i Futsal (indendørs fodbold).
"Vi skal spille playoff-kamp på lørdag mod FH Sat A. Vinder vi denne kamp, skal vi spille finalekamp 16. marts," siger Tobias.
De tre seniorhold starter udendørssæsonen op 29. marts, og har efterfølgende kampe hver weekend.
"Udover det, har vi også nogle vigtige knald-eller-fald-kampe i kvalifikationen til DBU Pokaltuneringen, hvor vi sidste år nåede hele vejen til 3. runde. Her tabte vi desværre til Danmarksserieholdet Fremad Valby på Valby Stadion".
Nordhavn Avis vil fremover bringe kampresultater og stillinger for FC Nordhavn.
Web: www.fcnordhavn.dk
Facebook: fcnordhavn
Instagram: fc_nordhavn/

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev her, og få et hurtigt overblik over seneste nyheder. Vi udsender det et par gange om måneden.

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN