Velfærdsby eller velstandsby?

berlin wall Yann Forget WikimediaCommons

Fredag 6. september starter Golden Days Festival 2019 i København. Temaet for årets festival er året 1989 – 30-året for Murens fald og et vendepunkt i den moderne verdenshistorie. 19. september ser festivalen nærmere på fremtidens mure – både dem i beton og de sociale.

Og Nordhavn er valgt som det oplagte sted at starte diskussionen om fremtidens by. I samarbejde med Arkitektens forlag er der debataften hos COBE på Orientkaj 4, hvor emnet er den demografiske og arkitektoniske udvikling i verdens storbyer.

Med udgangspunkt i sin nye udgivelse ’Kritisk By’ har forfatter Kristoffer Weiss sat professor i Urbane Studier David Pinder og COBE-arkitekt Dan Stubbergaard i stævne til en samtale om storbyens usynlige betalingsmure. Ofte medfølger galoperende huspriser og høj husleje, der bygger økonomiske mure omkring storbyer verden over. Og mens byer som København og Århus høster international ros for den høje livskvalitet, stiger de økonomiske ubalancer og strukturelle udfordringer.

Golden Days Festival er en årligt tilbagevendende kulturhistorisk festival i september måned, som foregår hos mere end 100 samarbejdspartnere i hovedstadsområdet. Festivalen har hvert år omkring 30.000 besøgende. Tidligere temaer tæller Historiens B-sider, København 850, 70’erne, 1. Verdenskrig, Filosofi og meget andet. Se det fulde program på www.goldendaysfestival.dk
Golden Days Festival.

Fra Velfærdsby til Velstandsby? Samtale om Storbyens usynlige betalings-mure. Tid og sted: Torsdag 19. september kl. 16.00-18.30. COBE, Orientkaj 4.

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev her, og få et hurtigt overblik over seneste nyheder. Vi udsender det et par gange om måneden.

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN