Kuplen længes efter penge

kobberkuppel nordhavn landscape onlineDen gamle kobberkuppel, som sad oven på Veritas Oliefabrik i Nordhavn i gamle dage, ligger på et værksted, hvor den venter på at blive restaureret. Men det koster penge. Lokalhistorisk forening håber, de snart dukker op, så Nordhavn kan få sit vartegn.

I det meste af et århundrede sad en stor kobberkuppel på taget af oliefabrikken yderst på Sandkaj. Men da huset blev revet ned, røg kuplen med i svinget og endte som skrot i en brombærkrat på Amager, indtil en opmærksom sjæl fandt den, og lokalhistorisk forening under stor ståhej sidste år fik den sejlet hjem til Nordhavn gennem Københavns Havn.

- Men den har et træskelet indeni, og det er kommet en del til skade. Derudover skal den pudses og repareres, og det kan komme til at koste 500-600.000 kroner, siger Jan Vestergaard, som er formand for den spirende Nordhavn Lokalhistorisk Forening.

Hverken foreningen eller By og Havn har haft mulighed for at betale det store beløb, så der skal søges fonde.

"Vi er i dialog med den lokalhistoriske forening om det, og her i begyndelsen af det nye år skal vi have lavet en fondsansøgning", siger kommunikationschef i By & Havn, Kristian Wederkinck Olesen til Nordhavn Avis.

For at kunne søge fonde har det været nødvendigt, at den lokalhistoriske forening var korrekt registreret, og det er den blevet nu, så nu lysner det for den hengemte kuppel, som foreningen har store planer for.

"Vi har talt om enten at sætte den op herude ved dens oprindelige placering for enden af Sandkaj eller måske i den anden ende af Sandkaj, hvor der i dag er parkeringsplads, men hvor der skal være park. By & Havn er åbne over for begge forslag. Kuplen skal være et vartegn for området, siger Jan Vestergaard". 

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev her, og få et hurtigt overblik over seneste nyheder. Vi udsender det et par gange om måneden.

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN