Succes for Drive-in Bio: Forlænges 14 dage

drive in bio 5Tilstrømningen til Nordhavns nye populære drive-in-bio har været så stor, at arrangementet forlænges endnu en gang - foreløbig 14 dage. Næste uges filmprogram er klar.

Der er noget særligt over, at lyset ikke dæmpes på en kontakt, men at det er aftensolen, der gør arbejdet. Men klokken 21.15 er det i hvert fald mørkt nok over Nordhavn til, at man kan se storskærmen, som er opsat ved Tunnelfabrikken. Aftenens film er ”Mine aftener i Paradis,” og filmen akkompagneres af en pose mad, som stikkes ind gennem vinduet i bilens passagerside ved ankomst. 

Der følger også regler med, for på grund af corona må man ikke forlade bilen, rulle ned og den slags under forestillingen. Men når de regler er forstået, kan man trille ind på pladsen, hvor der er plads til et par hundrede biler med behørig afstand, som det hedder for tiden.

Filmene er både danske og udenlandske, men især de store klassikere er der fokus på, og så er det fast tradition, at alle dytter højlydt, når der kysses på storskærmen. Det blev der også rig lejlighed til, da filmen var 'Mine aftener i Paradis'. 

Forinden kunne man side om side med sin date indtage en 'Big Kahuna Burger' – kendt fra 'Pulp Fiction' – og en rabarbercheesecake, mens solen gik ned, og filmen gik i gang. I denne uge er menuen ændret til meat- eller veggieballs, men leverandøren er stadig Cinematekets restaurant 'SULT'.

 Mad og film er lig fællesskab
"Vi lever og ånder for fællesskaber gennem mad, og det er jo umuligt for tiden," siger Kaspar Mørk Arianto, som er presseansvarlig hos Meyers. 

"Vi ved, at mange savner at gå i biffen og ud at spise, men her kan man gøre det sammen på en sikker måde, og det fællesskab vil vi gerne skabe. Og så allerhelst i Nordhavn, fordi vi elsker Nordhavn, og fordi det er et sted, hvor man endnu ikke forventer de helt store kulturoplevelser," siger Kaspar.

Siden 2. maj har parkeringspladsen været fyldt hver eneste aften.  De første 12 dage var så stor en succes, at arrangørerne forlænger udebiografen fire dage mere. Og i onsdags kunne de så præsentere et program frem til 22. maj.

"Billetterne er blevet udsolgt nærmest samtidig med, at de er lagt op, og mennesker, vi holder af fra kulturens brogede verden, har spontant tilbudt at byde velkommen til aftenens film, når de alligevel sad i bilen og ventede. På den lidt større klinge ser det ud som, vi kan være klar med både et par drive-in-koncerter og bil-yoga inden månedens udgang”, siger Claus Meyer fra Meyers. 

Kendisser på scenen
Han er også begejstret for at mange kendte værter spontant har budt ind med præsentationer af de forskellige filmvisninger. Indtil videre har både Mikael Bertelsen, Rasmus Botoft, Malte Ebert og Eske Willerslev været forbi.

Desuden byder Cinematekets egne eksperter også hver aften ind med en introduktion til de særligt håndplukkede filmklassikere.

"Den helt store overraskelse var dog, da holdet fra Blinkende Lygter i sidste uge tilbød at dukke op for at markere 20-års-jubilæet for den legendariske, danske film,” siger Vicedirektør i Det Danske Filminstitut, Jakob Buhl Vestergaard.

FILMPROGRAM

 Fredag 15. maj: Blade Runner

Lørdag 16. maj: Thelma & Louise 

Søndag 17. maj: Pulp Fiction 

Mandag 18. maj: Cleo fra 5 til 7 

 Tirsdag 19. maj: 8 ½

Onsdag 20. maj: Det er showtime

Torsdag 21. maj: Breaking the Waves

Fredag 22. maj: Den gode, den onde og den grusomme

 tunnelfabrik drive in bio 4Selv om de forskellige presenters ofte er en hemmelighed, også fordi aftalerne tit indgås på dagen, så kan arrangørerbne godt  afsløre, at Lars Løkke Rasmussen og Anders Lund Madsen på mandag byder velkommen til visningen af den franske film ”Cleo fra 5 til 7”, ligesom skuespiller Sara Hjort Ditlevsen introducerer Lars von Triers ”Breaking the Waves” torsdag  21. maj.

Der er også ny menu med meat- eller veggieballs i stedet for den indledende periodes Big Kahuna Burger. Som tidligere langes maden ind gennem bilruden ved ankomst, så alle kan spise sammen hver for sig.

Verdens Bedste Køretur er skabt i et samarbejde mellem Meyers, Cinemateket, og foreningen Apple Flower Festival. Tak til Tunnelfabrikken, By & Havn, UnionKul, NREP, Big Bio Nordhavn og Cool Entertainment for støtte.

"Verdens Bedste Køretur" . Pladsen foran Tunnelfabrikken, Nordsøvej 11, 2150 Nordhavn. Filmstart 30 minutter efter solnedgang, ca. kl. 21.30.  Pladsen åbner kl. 20. 295 kr. pr. person inkl. mad fra Restaurant SULT i Cinemateket. Billetter købes som en pakke med film og mad via www.cinemateket.dk 

POP-UP-DRIVE-IN BIO i Nordhavn indtil 10. maj

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev her, og få et hurtigt overblik over seneste nyheder. Vi udsender det et par gange om måneden.

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN