Forældrene skal fritages for betaling i daginstitutionerne

  • Jens-Kristian Lütken (V), medlem af Børne- og ungdomsudvalget
  • Debat

jens kristian luetken 2019Rigtig mange af de københavnske forældre følger lige nu regeringens opfordring til at holde deres børn hjemme fra vuggestuer og børnehaver.

 

 

Det gør mange af de forældre, der har mulighed for det, men jeg oplever også mange forældre, der føler et samfundsmæssigt pres og derfor ikke sender deres poder afsted. Helt essentielt er det dog, at vi som børnefamilier ikke skal betale for et tilbud, som vi - på baggrund af bl.a. regeringens kraftige opfordring - ikke benytter.

I foråret sidste år fik forældre med børn i Københavns daginstitutioner mulighed for at give deres barn orlov i en begrænset periode. De kunne beholde pladsen i institution, men ikke betale i den periode, de holdt barnet hjemme. I to af vores nabokommuner - Gladsaxe og Frederiksberg - har de vedtaget, at forældre i en midlertidig periode kan blive fritaget for betaling for institutionspladsen, hvis de har mulighed for at passe børnene hjemme.

Jeg mener kun, det er rimeligt, hvis en lignende ordning med det samme indføres i Københavns Kommune. De trængte småbørnsforældre skal kunne beholde deres penge og daginstitutionsplads, indtil de igen kan aflevere deres børn med god ro i maven og uden opfordring og pres til at holde dem hjemme.

DEBAT:

  • Nervepirrende støj fra metroen

    henrik saleeKære Metro, Stort tillykke med 1 års fødselsdagen, du blev nok født lidt for tidlig i forhold til dit kald, der køres alt for meget med tomme vogne, både om dagen, i aften- nattetimerne og her i påsken var det helt vildt med forgæves afgange.

  • Musik på Sandkaj og Konditaget

    richard sandmandI Nordhavn Avis har I skrevet om musik på Sandkaj. I har nævnt, at det drejer sig om at få brugerne til at dæmpe musikken. Det er en misforståelse.

MERE DEBAT:

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK