Øen med træet bliver til en park, som kan sejle

chp oe islandsNordhavn har flere gange haft glæde af den lille ø med et træ på. Blandt andet til årets juletræ. Til næste år bliver øen udvidet med tre nye øer, som tilsammen skal udgøre den flydende park Copenhagen Islands. Parken skal kunne sejles rundt til events i hele havnen

CPH-Ø1 hedder den lille, runde platform med et enkelt, fritstående lindetræ i midten. Prototypen blev bygget i 2017 af designstudiet Fokstrot i Sydhavn. I 2018 og 2019 har den løbende været på havnerundfart og bl.a. ligget ud for Sandkaj som mødested for havnebadere og kajakroere, og som juletræsplatform i december.
Nu har Københavns Kommune bevilget 200.000 kroner til at udvide bestanden til fire øer i 2020. Det skriver magasinet KBH.
Tilsammen kaldes øerne Copenhagen Islands og de er skabt af den australske arkitekt Marshall Blecher sammen med Magnus Maarbjerg fra Fokstrot. CPH-Ø2, -Ø3, og -Ø4 bliver den samme slags moblie park-øer – to af dem lidt mindre og den sidste lidt større med tre indbyggede træer. De er bygget efter bådebyggeteknikker i bæredygtige lærketræsbrædder med et højt indhold af harpiks, der gør dem meget holdbare i saltvand.

Ø-park til leje
Udover den kommunale støtte er projektet støttet af Realdania, By & Havn og en række private fonde.
Men Ø-gruppen skal finansiere sin egen drift og vedligeholdelse gennem udlejning til events og arrangementer, og den vil blive flyttet rundt for at skabe nysgerrighed i nye områder.
Foreningen Det Gode Havneliv vil stå for det administrative i samarbejde med By & Havn, der sørger for at flytte og forankre øerne.
Det Gode Havneliv er en almennyttig forening med erhvervsdrivende og andre professionelle aktører fra, i og omkring havneområdet som medlemmer og med fremme af kulturoplevelser og fællesskaber på tværs af havnen som formål.
Designstudet Fokstrot arbejder også på at udvikle andre ø-koncepter, f.eks. en flydende havnescene, en flydende vandlegeplads og en flydende sauna.

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev her, og få et hurtigt overblik over seneste nyheder. Vi udsender det et par gange om måneden.

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN