Ole på jagt i havnebassinet

fridykker3Der var god fangst, da hobbyfridykkeren Ole Kristiansen i mandags sprang i Nordhavn.

Vandet var perfekt klart og hele 23 grader i mandags, da Ole Kristiansen havde taget turen fra Slagelse, hvor han bor, til Nordhavn. Til dagligt er han professionel soldat, men den 41-årige hobbydykker elsker at iføre sig våddragt, maske og snorkel og springe i vandet.

"Jeg er blevet meget interesseret i Københavns kanaler," siger Ole, som bedst kan lide at dykke der, hvor der er mennesker.

Telefoner i saltvand
Ole dykker uden ilt, men han har en snorkel med. Han kan godt komme ned på otte-ti meter på en enkelt indånding og blive under vandet et minuts tid. 

fridykker1Det giver ham mulighed for at finde mange ting. 

"Alene i år har jeg fundet tre telefoner i kanalerne. De lå på fem meters saltvand, men de to af dem virkede endnu, fordi de ikke havde ligget i vandet mere end 24 timer," siger Ole, som også har en smart måde at finde ejeren, selv om telefonen er låst.

"Jeg siger til Siri, at den skal ringe op til mor, og så får jeg som regel fat i ejerens mor," griner han.

For nyligt kunne han overbringe en saltvandsmættet Iphone til en meget glad pige, som havde brugt alle sine konfirmationspenge på en Iphone for så at tabe den i kanalen. 

Han har også dykket ved Islands Brygge. Der fandt han mest hårelastikker og øreringe, men også et helt nyt herrearmbånd, en del rejsekort samt masser af solbriller. 

Han er derfor spændt på, hvad Nordhavn har at tilbyde, og håbet er lysegrønt og havet blåt, da han springer i ved Marmormolen.

Barnecykel og fladfisk
Tre timer senere er Ole Kristiansen kommet op af vandet, og det er ikke småting, han har fundet. Der var ingen telefoner at finde i Nordhavn – de ligger vist allesammen ovre ved Aktivitetshuset ved Göteborg Plads – men til gengæld fandt han en flot rød barnecykel, et løbehjul, en saks, en hårelastik, en læderrem, 100 kroner og en flaske rosé. 

"Det var en god tur. Jeg så både ål og en enkelt fladfisk, og vandet var fint. Men der var en kuldebro nede på seks meters dybde, og dernede er vandet kun halvt så varmt, som det er heroppe i overfladen," forklarer han. 

Naturoplevelse
Faktisk er det naturoplevelserne, han sætter mest pris på, selv om det også er sjovt at finde tabte genstande.

"Det er så flot at se solen skinne gennem havoverfladen, når man ligger dernede. Så danner det en regnbue i vandet, som man kan stikke hånden gennem. Der er også en milliard småfisk og virkelig mange ål. Tit skal jeg kun tre meter væk fra, hvor folk bader, så er der ål," siger Ole Kristiansen.

fridykker4

  • Oprettet den .

 


   NORDHAVN AVIS  
  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2310 Ørestad
FOR ANNONCØRER  ┃   NYHEDSBREV  ┃   E-AVIS  ┃  VELKOMMEN