10.000 besøgte Himmel og Hav

nordhavnmodel 00919.469 gæster besøgte i 2018 den permanente Nordhavnudstilling 'Himmel og Hav' i Silobygningen i Helsinkigade.  Den store model af Nordhavn er netop blevet opdateret med de nyeste byggerier.

Nordhavn er Skandiaviens største havneudviklingsprojekt, og mange udenlandske besøgende kommer til Nordhavn for at se bydelen med egne øjne. Et besøg starter typisk med en rundvisning i udstillingen, og derefter en guidet tur ud i Nordhavn. Men gæsterne tæller også masser af nysgerrige danskere, turister og beboere i Nordhavn plus deres gæster, fortæller udstillingsleder Anne Rask Vendelbjerg fra By & Havn. Besøgstallet uedviser en pæn stigning i forhold 2017, hvor det var på 6665 gæster.

"Det er en god blanding af arkitekter og andre fagpersoner, turister, Nordhavnere, Østerbroere og alle mulige andre. Over halvdelen af gæsterne sidste år var besøgende i grupper eller delegationer og cirka en tredjedel havde international baggrund. Vi har især mange gæster fra Skandinavien, Tyskland og Sydeuropa, men vi har også haft gæster fra Chile, Kina, Singapore og USA," siger Anne.

anne rask simon hjortskovUdstillingen har flere fremtidsplaner. Den separate udstilling af projektet for Redmolen bliver snart udskiftet med et nyt og endnu ikke offentliggjort tema, som kommer til at handle om Nordhavns udvikling.

”Vi vil også gerne lave flere arrangementer i udstillingen - med fokus på både Nordhavns fortid og fremtid. Vi vil rigtig gerne samarbejde med andre lokale aktører og har tidligere lagt hus til bl.a. foredrag i Nordhavns Lokalhistoriske Forening, flere fyraftensarrangementer og var sidste år også en del af bydelens Halloweenarrangement.  I 2019 vil vi løbende fortsætte med flere aktiviteter," siger Anne Rask Vendelbjerg.

Sammen med turguide og studentermedhjælper  Simon Hjortskov Christensen viser hun den opdaterede model af Nordhavn frem for Nordhavn Avis.

 

nordhavnmodel kronloebsoe 0093I sidste uge ankom der nye modeller af flere af Nordhavns bygninger, lavet af snedkere og modelbyggere hos bygherrerne. COBE Architects på Sundmolen står for at bygge og opdatere byrum og infrastruktur. De har også bygget en model af Det Flydende Aktivitetshus.

Den store model viser nu detaljerede modeller af flere bygninger i Århusgadekvarteret og på Sundmolen, som førhen blot var grove modeller uden detaljer. I den Røde By kan man se de såkaldte 'add-ons' ovenpå de gamle bygninger, som måske og måske ikke bliver til virkelighed en dag.
Der er nye skarpe modeller af Det flydende Aktivitetshus, Big Bio på Göteborg Plads samt Hotel Comwell ved Orientkaj. På modellen ses også en husbådehavn i Kronløbsbassinet, som man endnu ikke ved om bliver realiseret.

Ude i Nordhavnbassinet ligger en klump skumgummi ud for Redmolen. Det er projekt HOPE (House of Peace). Det blev udarbejdet allerede i 2014 efter en arkitektkonkurrence, som blev vundet af japaneren Junya Ishigami og Svendborg Architects. Projektet er en ø, der ligner en sky, som flyder i vandet.

nordhavnmodel hope 0092Idémagerne bag HOPE er bl.a. arkitekt Morten Langebæk, instruktør og tidligere balletdanser Alexander Kølpin, direktør Michael Eide samt komponist Kasper Winding.
Deres idé går ud på at skabe "et sted, der tager afsæt i visionen om, at kunst og arkitektur kan spille en betydningsfuld rolle i arbejdet for fred". By & Havn har givet positivt tilsagn til projektet såfremt den fornødne finansiering og diverse myndighedsgodkendelser kan tilvejebringes.

Udstillingen Himmel og Hav
Helsinkigade 29, 2150 Nordhavn.
Åbningstider:
Torsdag 10 – 15
Fredag 10 -15
Lørdag 10-16
Søndag 10-16

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev her, og få et hurtigt overblik over seneste nyheder. Vi udsender det et par gange om måneden.

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN