Renere lunger i Nordhavn

cecilia lonning skovgaardMed landstrøm til krydstogtskibene, der besøger København, kan vi spare københavnerne – og særligt beboere i Nordhavn, som er særligt udsatte for skibenes rygende skorstene – for megen luftforurening.

Krydstogtskibe sviner enormt og bidrager lige så meget til forureningen, som det samlede antal biler i byen. Derfor er vi glade for, at Venstre sammen med et flertal af partier i Borgerrepræsentationen nu har afsat penge til at opføre et landstrømanlæg ved Oceankaj i Nordhavn. I samme ombæring får vi undersøgt mulighederne for at levere landstrøm til kajen ved Langelinie og en udvidelse af Langeliniekaj. Derudover er vi blevet enige om at styrke samarbejdet mellem de nordiske lande, så vi i samlet flok kan stille krav til krydstogtvirksomhederne om at benytte klimavenlig landstrøm, når de ligger til kaj i vore byer. 

Der forventes flere krydstogtturister i de kommende 10 år, og partikel- og CO2-emissionerne fra skibene forventes hermed at stige. Det er derfor helt på sin plads, at vi omsider får sat arbejdet i gang, så vi kan få sendt klimavenlig strøm om bord på de flydende minibyer.

3,5 mio. kroner til landstrømanlæg
Borgermøde om luftforurening
Kommune vil kræve landstrøm på Oceankaj

 

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev her, og få et hurtigt overblik over seneste nyheder. Vi udsender det et par gange om måneden.

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN