Ambulancekørsel i busbaner giver tryghed til københavnerne

andreas keilHvis Fru Hansen skulle være så uheldig at falde og brække sit ben, kan hun i dag ringe efter en ambulance, der hurtigst muligt bringer hende på hospitalet, hvor hun kan få hjælp.

En sådan kørsel er ikke kategoriseret som værende livstruende, hvorfor den i fagmandstermer går under betegnelsen ambulancekørsel B. En B-kørsel foregår uden udrykning og har ikke tilladelse i dag til at anvende busbaner, som en ambulancekørsel A, der kører med livstruede patienter, har det.

Vi synes ikke, der er nogen god grund til, at Fru Hansens ambulance ikke må køre i busbanerne. Og derfor har vi i Socialdemokratiet fremsat et forslag om at gøre B-kørsler i busbaner lovlige.

Vi vil levere den bedste service til københavnerne, så de kan føle sig trygge og lynhurtigt blive smertelindrede og komme i behandling. Der er intet godt argument for, at borgere med voldsomme smerter, skal opleve at sidde i kø i en ambulance i myldretidstrafikken. Det er uværdigt, og det kan vi selvfølgelig gøre bedre. Vi højner kvaliteten af velfærdsservicen ved en lovændring; og derfor er vi glade for, at vi har fået politisk flertal til at gå videre med forslaget.

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev her, og få et hurtigt overblik over seneste nyheder. Vi udsender det et par gange om måneden.

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN