Nordhavn rystet af eksplosion

skattestyrelsen eksplosion

Et voldsomt brag og en kraftig trykbølge rystede aftenfreden i Nordhavn tirsdag aften kl. ca. 22.15. Eksplosionen kom fra Østbanegade, hvor politiet og beredskab mødte talstærkt frem. Bomberydderne fra Ammunitionsrydningstjenesten (EOD) kom også til stedet. Togdriften blev indstillet mellem Østerport og Hellerup.

Der viste sig at være voldsomme skader på Skattestyrelsens facade på Østbanegade. En person blev ramt af fragmenter fra eksplosionen, og opsøgte selv et hospital. Der var to mennesker til stede inde i bygningen, men de kom ikke til skade.
Politiet efterlyser vidner, som har set eller hørt noget mistænkeligt. Man kan kontakte Københavns Politi på telefon 114.
”Der er et overvældende antal borgere, der har henvendt sig med oplysninger fra området i timerne omkring eksplosionen ved Skattestyrelsen. Det er vi meget glade for, og det hjælper os i den omfattende efterforskning, vi er i færd med,” siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

På de sociale medier var der mange opslag om den voldsomme oplevelse for beboere i Nordhavn. Charlie Stjerneklar var på Nordhavn kl. 22.15:
"Det er det vildeste jeg har hørt nogensinde. Vi blev skubbet tilbage af lydbølgen. Buschaufføren på 3A var en kæmpe champ - holdt hovedet koldt og kørte os væk."
Hans G. bor ved siden af Charlottehaven og fik blæst 2 vinduer ud og revner i 3 vinduer - og alle bilalarmerne gik i gang.
"Shit et chok. Troede en bilbombe var gået af."
Josefine N. A. Jensen stod tilfældigvis og kiggede ud på altanen. "Hele vinduespartiet gav sig da eksplosionen lød, så det er noget af et tryk der har været."
Annica Nørgaard Jespersen, Trelleborggade: "Jeg mærkede rystelserne, hele Marmormolen lyste op pga. censorerne i opgangene, vagten i FN Byen mærkede også rystelserne."
Birgitte Torntoft lå i sin seng og læste:
"Har aldrig hørt noget lignende. Tog tøj på og løb ned på kajen, men kunne ikke se nogen røg. Kun høre massiv udrykning, der blev ved længe."

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev her, og få et hurtigt overblik over seneste nyheder. Vi udsender det et par gange om måneden.

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN