Metro kommer 1. april - men stationspladser bliver midlertidige

metro aug 2019 0168Metroen til Nordhavn åbner omkring 1. april forlyder det. Men stationspladserne når ikke at stå klar. Orientkaj får adgang fra den ene side ud mod havnen, imens Nordhavn Plads først vil være helt færdig i 2025.

De to stationspladser ved hhv. Nordhavn og Orientkaj metrostationer når ikke at blive færdige inden metroen åbner omkring 1. april. Det skriver ing.dk.

Pladsen ved Orientkaj station, som er tegnet af arkitektfirmaet Sleth, forventes at stå helt færdig i løbet af sommeren 2020, men pladsen omkring Nordhavn metrostation - tegnet af Cobe arkitekter - vil først blive færdigetableret i 2025.

By & havn forklarer til mediet, at stationsforpladserne er en del af den samlede byudvikling i Nordhavn som stadig foregår, hvorfor de ikke vil fremstå færdige ved indvielsen af M4. Begge stationsforpladser vil dog være klar til brug, når metroen åbner. 

"Vi har fået overdraget arealerne omkring metrostationerne senere end forventet, og derfor har vi fundet en løsning, hvor færdiggørelsen af metroforpladsen ved Orientkaj er faseopdelt, så vi sikrer, at passagererne har en god, brugbar plads helt fra start. Det betyder, at de centrale dele af pladsen omkring trappe og elevator er afsluttet til indvielsen af metroen, mens de yderste dele af pladsen bliver færdiggjort i løbet af sommeren." udtaler anlægschef Hans Vasehus, By & Havn, til Ingeniøren/ing.dk.

"Ved Nordhavn Station anlægger vi til start en midlertidig forplads, da der skal bygges på de tre byggefelter ved siden af Nordhavn Plads, og entreprenørerne ind imellem skal låne lidt af pladsen til byggeplads. Når alle tre byggerier er opført, etablerer vi den endelige plads med røde tegl," lyder det i den skriftlige kommentar fra By & Havn.

Tilsammen får de to stationer cirka 9.000 daglige påstigere i 2025.

Derfor lukker metroen i to uger

Her er tunnellen til Østerbro:

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev her, og få et hurtigt overblik over seneste nyheder. Vi udsender det et par gange om måneden.

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN