Lad os få havnebus til Sandkaj

poul gudbergJeg sidder lige og læser i By og Havns informationer, ar 2050 regner man med, at Nordhavn med indvindingerne skal huse 40.000 nye beboere og lige så mange på nye arbejdspladser!

Jeg tror, at man vedrørende transportmulighederne til og fra Nordhavn, har forregnet sig. Der bor jo også allerede nu mange mennesker, og der er butikker, restauranter og forlystelsessteder. Hvordan skal alle disse nuværende og nye tilflyttere komme frem?

Der bør laves nogle ordentlige og godt gennemarbejdede planer for de fremtidige tilgangsveje for alle de mange mennesker, som man nu stopper ind i et i forvejen tæt bebygget område. Kollektive transportformer kan det vel dårligt blive tale om bortset fra de eksisterende S-tog og Metro.

Jeg synes, at det er på tide straks at tænke på at lade havnbusserne få opgaven og lade dem lande i Nordhavn. Når jeg ser mængden af mennesker, der bruger Göteborg Plads altid, men især selvfølgelig om sommeren , er der slet ingen som helst tvivl om behovet. I øjeblikket er det vinterbaderne, som indtager pladsen, men er vejret til det er her jo sort af mennesker ofte i næsten ingenting, hvilket jo ikke gør besigtigelsen mindre interessant.

Jeg håber meget, at der snart tages initiativ til at virkeliggøre den ekstra transportvej, som havnebusserne vil udgøre til glæde for mange, der skal frem og tilbage ad allerede nærmest ufremkommelige bilveje, som sander mere og mere til, mens der helt sikkert er god plads og fornuft i den kollektive trafik, som havnebusserne udgør. Tænk også på muligheden for at undgå en enorm forurening fra de mange biler, som må være værre end udstødningsprutterne fra havnebusserne, som vel er eller kunnegøres elektriske.

Altså keine hexerei nur Behändigkeit, og vi har en ekstra og fornuftig adgang til bydelen. 

Lad det nu gå lidt hurtigt. Der er plads til en landingsplads lige herpå Göteborg Plads, også har vi da løst en smule af de forudseelige adgangs- og transportproblemer, som allerede nu kan mærkes.

 Poul Gudberg, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Selvkørende busser i Nordhavn et skridt tættere på virkeligheden

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev her, og få et hurtigt overblik over seneste nyheder. Vi udsender det et par gange om måneden.

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN