By & Havn klar med plan for parkering

parkeringskort indre nordhavn storNordhavns beboere kan se frem til to parkeringshuse, en parkeringskælder beliggende under vand og over 140 midlertidige parkeringspladser. Det viser ny parkeringsplan for Nordhavn. 

I takt med at Nordhavn vokser og boliger og virksomheder kommer til, skal By & Havn hele tiden sørge for at der er det antal parkeringspladser, som kommunen kræver. Samtidig med at der planlægges nye parkeringshuse, skal der også løbende etableres midlertidige parkeringsmuligheder. Nu præsenteres en plan for de næste tre år. (Se stort kort herunder).

”Jo længere vi kommer med byudviklingen, jo færre grunde har vi til rådighed til de midlertidige parkeringspladser. Derfor gør vi et stort arbejde for at få puslespillet til at gå op, indtil Nordhavns planlagte parkeringshuse er færdigbygget - og jeg er glad for den plan, vi nu har på plads. Vi er klar over, at det kan medføre forandringer, når vi flytter rundt på p-pladser og opretter nye. Hvis man har spørgsmål, kan vi altid kontaktes, og vi er også med til nabomødet den 3. marts, hvor spørgsmål til parkeringsmulighederne i Nordhavn er meget velkomne”, siger chef for Parkering i By & Havn, Heidi Olsen. 

Ny plan for Sundmolen i 2020
Den 14. februar lukker den midlertidige P-plads Southampton, som ligger for enden af Kronløbsbassinet nærmest Sundmolen. I stedet er der oprettet 30 nye midlertidige parkeringspladser mellem Pakhus 47 og 48 ved Sundkaj på Sundmolen (se kort). Samtidig er det muligt at benytte P-plads Levantkaj, hvor der er 120 pladser. Til sommer vil der komme ændringer på spidsen af Sundmolen, hvor den midlertidige parkeringsplads lukker for at gøre plads til det kommende byggeri af BIGs domicil. 

Nye parkeringspladser på vej i hele Nordhavn
Lige nu er byggeriet af Kronløbsøens parkeringskælder i fuld gang, og i løbet af i år bliver der sat gang i byggeriet af to planlagte parkeringshuse – et ved Nordhavns Plads i Århusgadekvarteret og et ved Orient Plads på Trælastholmen. De to parkeringshuse ventes at stå klar i starten af 2022, og Kronløbsøen vil være færdigbygget i 2023.

I april i år bliver der oprettet 84 midlertidige p-pladser ved Nordhavns Plads, indtil det planlagte p-hus står klar. På Sundmolen planlægger By & Havn 60 nye midlertidige p-pladser ved Pakhus 52 i starten af 2021. 

De kommende år har By & Havn også fokus på opladning af elbiler. På nuværende tidspunkt er der mulighed for at oplade sin elbil på både Sundmolen, i P-hus Lüders i Århusgadekvarteret og i Marmormolens parkeringskælder. Den 29. oktober 2019 afholdt By & Havn en workshop om fremtidens opladning af elbiler i Nordhavn. De mange konstruktive input fra workshoppen indgår i en ny strategi, der skal sikre, at beboere, besøgende, medarbejdere og virksomheder med el-bil i Nordhavn har nem adgang til at oplade den.

Hvis du har spørgsmål til parkering i Nordhavn, kan du kontakte By & Havns parkeringsafdeling på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller på tlf.  3262 3323 man-fre kl. 09.00 - 12.00.

By & Havn lukker facebook-side om parkering i Nordhavn

Konkurrence: Hvordan skal p-hus se ud?

Der mangler ladestationer til el-biler i Nordhavn

Nabomødet minut for minut

parkeringskort indre nordhavn stor

NYHEDSBREV

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN