Nordhavn skal have én skole - med tre afdelinger

skudehavnen levantkaj nordhavn entasisPolitikerne har godkendt en skolestruktur for de kommende skoler i Nordhavn. Første skole på Levantkaj skal åbne i 2027. Med tiden bygges yderligere to skoler i Ydre Nordhavn. Anbefalingen fra kommunen er, at de tre skoler skal fungere som én skole med ét skoledistrikt. Borgermøde planlagt til 15. juni.

Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune vedtog i oktober sidste år, at Nordhavns kommende folkeskoler skal være nogle af de første, som skal fungere under en ny skolestruktur i kommunen.
En undersøgelse fra Rambøll har anbefalet at kommunen etablerer flere skolesamarbejder, hvor skolerne opdeles i indskolings- og udskolingsenheder. Skolerne kan også  have fælles ledelse og fælles skoledistrikt. Og det er netop den løsning, som politikerne anbefaler i en skolestrukturplan for Nordhavn, som  nu sendes i høring. 

Skoler i 2027, 2031 og 2048
Nordhavn vil man  skabe ét skoledistrikt og én skole med tre afdelinger. Den første skole bliver Skolen på Levantkaj, som til at begynde med får fire skolespor med 0.-9. klasse. Desuden vil der være en specialklasserække. Skolen forventes at stå klar i 2027.

(Illustrationen foroven er en visualisering for helhedsplanen for Levantkaj kvarteret (Entasis, 2018). Skolen kommer til at ligge ved den gamle skudehavn ud til vandet.)

På lidt længere sigt skal skolen på Levantkaj omdannes til en basisafdeling med elever fra 0.-5. klasse. Derfor skal den næste skole være en udskolingsafdeling. Den vil der være behov for omkring år 2031. Den tredie og sidste skole i Nordhavn bygges sandsynligvis først omkring 2048. Det vil være en basisafdeling for 0.-5. klasser. 

Årstallene kan dog ændre sig, alt efter hvor hurtigt udbygningen af Nordhavn kommer til at gå, og hvor mange børn der fødes i bydelen.

Kort skolevej for de mindste
Placeringen af de to næste skole er heller ikke afklaret. Men de to basisafdelinger skal ligge i hver sin del af Nordhavn, så de yngre elevers skolevej bliver kortest mulig. 

De ældre elever skal transportere sig lidt længere. Den længste afstand til skolen bliver omkring 2,5 km. 

Også disse afstande er baseret på et foreløbigt skøn.

Fordele ved at samle skoler
Tanken om tre skoleafdelinger under én skoleledelse og én skolebestyrelse giver ifølge Børne- og Ungdomsforvaltningen flere fordele. 
Det bliver lettere at skabe gode klasser ved at fordele børnene hensigtsmæssigt. Der bliver behov for lidt færre klasser.  Og undervisningsmiljøet på hver afdeling kan målrettes bedre.
Ifølge prognoserne er der behov for ca.ti skolespor i Nordhavn i løbet af de næste 20-30 år. Ti skolespor svarer til ti klasser pr. årgang i 0.-9. klasse. 

HØRING

Skolestrukturplanen er sendt i høring i 12 uger. Man kan læse mere og afgive høringssvar på www.blivhoert.kk.dk. 

BORGERMØDE

Der er planlagt Borgermøde om skolestrukturen i Nordhavn Mandag 15. juni kl. 18-19.30. På mødet deltager bl.a. Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen. 

Tilmelding via mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Man får en mail retur med adressen for mødet. 
(OBS: Mødet kan blive aflyst pga. Coronasituationen).

Helt ny skolestruktur på vej

Den store internationale skole - også for de lokale

NYHEDSBREV

Bestil nyhedsbrev her, og få et hurtigt overblik over seneste nyheder. Vi udsender det et par gange om måneden.

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN