Opholdsforbud på Sandkaj og Göteborg Plads

sandkaj corona scanpix 20200601Fra kl. 12.30 i dag, tirsdag 2. juni 2020, er det midlertidigt forbudt at tage ophold i en zone langs Sandkaj og Göteborg Plads. Forbuddet gælder frem til 4. juni kl. 18.00 og kan forlænges.

Efter en festlig og tæt pakket Sandkaj i pinsedagene, har Københavns Politi fået nok. For at forhindre spredning af Covid-19-virus er der i dag udstedt et midlertidigt opholdsforbud langs Sandkaj og Göteborg Plads. Opholdsforbuddet gælder fra i dag kl. 12.30 til torsdag 4. juni kl. 18.00. Forbuddet betyder, at der ikke må tages ophold i det pågældende område. Det er dog fortsat tilladt at færdes gennem zonen og bade fra Sandkaj. Men området skal forlades, når badeturen er slut, skriver Københavns Politi i en meddelelse.

Til gengæld er der angiveligt ikke opholdsforbud på Marmormolen, og det har mange allerede opdaget, således at der nu er masser af gæster på den side af bassinnet.

FOTO: Bade og solgæster nyder sommervejret ved Sandkaj i Nordhavn mandag 1. juni. OBS: Billedet er taget med et teleoblektiv, og afstanden mellem personer på billedet kan opfattes mindre, en den reelt er. Fotograf Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Sandkaj og Göteborg Plads har siden 24. april været en såkaldt advarselszone, hvor der med skilte er blevet advaret mod, at politiet KAN indføre et opholdsforbud, hvis der samles for mange mennesker. Og det er så sket nu. I pinseweekenden oplyste politiet ellers, at folk var gode til at efterleve politiets anvisninger og holde afstand på træbryggen og på selve pladsen. Men så alligevel ikke:

"Vi har de seneste dage set rigtig mange borgere, der er strømmet til området langs Sandkaj og Göteborg Plads for at nyde det gode vejr. Desværre oplever vi, at der er for mange, der ikke følger sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger for at begrænse smittefaren fra Covid-19, og derfor etablerer vi nu et opholdsforbud i området," udtaler Københavns politidirektør, Anne Tønnes. Københavns Politi vil i de kommende dage have en markant øget tilstedeværelse ved Sandkaj og Göteborg plads. Perioden for opholdsforbuddet kan forlænges, hvis betingelserne for opretholdelse af opholdsforbuddet fortsat er opfyldt.

Der har tidligere været indført opholdsforbud på Islands Brygge i København og på Rømø.

opholdsforbud corona KortoverSandkajogGteborgPlads

NYHEDSBREV

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN