Kæmpe bolig-ø lige foran Nordhavn

  • Redaktionen
  • Nordhavn

lynetteholm under opfoerelseI fremtiden vil der ikke være udsigt til Øresund fra boligerne i indre Nordhavn. Det kommende byggeri på Redmolen tager en god bid af udsynet, og en dag vil det sidste kig til havet blive lukket af, når den nye bolig-ø Lynetteholmen bygges øst for Trekronerfortet. 

Syv ud af ni partier  i Borgerrepræsentationen forpligtede sig onsdag 2. september til at gå videre med planerne for øen. Det skete i forbindelse med aftalen om næste års budget i kommunen. Overborgmester Frank Jensen (S) havde krævet , af aftaleparterne, at de  først skulle sige ja til Lynetteholmen, hvis de ville være med i aftalen. (Foto: Visualisering af øen under dens opførelse, som vil tage mange år).

Aftalen omfatter også en ny metrolinie til øen samt en østlig ringvej fra Nordhavn til lufthavnen. De metrolinier, som skal undersøges nærmere, går ikke fra Nordhavn, men over enten Østerport eller Amager. Den østlige ringvej bliver en tunnelløsning fra Nordhavn over Lynetteholmen og via Prøvestenen og Amager Strand til lufthavnen.

Dansk Folkeparti, Fremad Listen, Venstre, Konservative, Radikal Venstre, Socialdemokratiet og SF står bag aftalen. Enhedslinsten og Alternativet samt løsgængeren Niko Grünfeld ønsker ikke at støtte Lynetteholmen, og forlod forhandlingerne.

Jordkørsel fortsætter måske i Nordhavn i 30 år mere

Tunnelarbejde begynder - 600 både skal flyttes

Hvordan skal metroen fortsætte i Nordhavn?

 

DEBAT:

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK