• Redaktionen
  • Nordhavn

Nyt anlæg ved Fiskerihavnen

fiskerihavnen 1689Der er byggeplaner overalt i Nordhavn - også de 'hemmelige' steder er i kikkerten.

For eksempel har forsyningsselskaberne HOFOR og NOVAFOS planer om at bygge et udløbsanlæg for den kommende Svanemøllen Skybrudstunnel i Nordhavn. To steder har været i spil: Færgehavn Nord og spidsen af Fiskerihavnen. Her for enden af Kattegatvej er der i dag et naturområde som kendere værdsætter for dets fred, udsigt og frisk luft. Et såkaldt udløbsanlæg her vil betyde flere års byggearbejde og en permanent ændring af landskabet og naturværdierne.

Sagen er i to år sendt frem og tilbage mellem myndigheder og kommuner. Forslaget om at bygge anlægget på Svaneknoppen ved Svanemøllehavnen blev droppet efter store protester fra naboer og brugere. På et tidspunkt blev udløbspunktet ved Færgehavn Nord besluttet. Men det kan kollidere med anlægsarbejdet for Nordhavnstunnelen. I dette efterår anbefalede politikere i Københavns Kommune at flytte projektet tilbage til Fiskerihavnen. HOFOR har nu ansøgt om tilladelse til de første prøveboringer i havbunden ud for havnen. Projektet skal i fornyet høring i starten af 2021.

DEBAT:

  • Nervepirrende støj fra metroen

    henrik saleeKære Metro, Stort tillykke med 1 års fødselsdagen, du blev nok født lidt for tidlig i forhold til dit kald, der køres alt for meget med tomme vogne, både om dagen, i aften- nattetimerne og her i påsken var det helt vildt med forgæves afgange.

  • Musik på Sandkaj og Konditaget

    richard sandmandI Nordhavn Avis har I skrevet om musik på Sandkaj. I har nævnt, at det drejer sig om at få brugerne til at dæmpe musikken. Det er en misforståelse.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK