340 borede pæle skal holde Kronløbsøen på plads

kronloebsoen proeveforsoeg madeleine kate mcgowan NXTI begyndelsen af maj går to store såkaldte sekantboremaskiner i gang med at bore 340 funderingspæle ned i Kronløbsøens undergrund. Pælene skal bære en  parkeringskælder under vand, som igen er fundamentet for en hel ø med  seks bygnings-kroppe, tre broforbindelser og to pladser.

Men inden sekantmaskinerne kan gå i gang, skal der gennemføres prøvebelastningsforsøg, som skal vise hvordan jorden opfører sig når den bliver belastet.

I løbet af uge 17 og 18 udføres fire trykforsøg af funderingspæle i byggegrubens bund. Testpælen bliver udsat for en belastning på 1200 tons. 

Forsøgene er nødvendige. For de kommende 340 pæle skal bære en  parkeringskælder under vand, som igen er fundamentet for en hel ø med  seks bygnings-kroppe, tre broforbindelser og to pladser.

kronloebsoe silo byggeri L19Meget sjælden operation
"Test af den type, som foregår her på Kronløbsøen, bliver udført meget sjældent, og selve omfanget af testene er noget, man uhyre sjældent ser i Danmark," siger produktionsleder Andreas Oll fra Hercules Fundering.

I praksis opbygges en testkonstruktion af et bjælkesystem understøttet af stilladser, som er bundet op på otte jordankre, og ved hjælp af fire donkrafte, forøges belastningen på pælen.

"Ved hjælp af måleudstyr og forskellige instrumenter, som er monteret på de pæle, vi bruger til forsøgene, kan vi finde ud af, hvor stor modstand, jorden yder på pælen undervejs ned i dybet," forklarer Andreas Oll.

Dynamisk test giver genlyd
Når de statiske prøvebelastningsforsøg er afsluttet, skal der udføres dynamiske prøvebelastningsforsøg, som foregår ved at lade et stort faldlod falde ned på pælen. De dynamiske prøvebelastningsforsøg finder sted i uge 19, hvor loddet vil falde cirka ti gange pr. testpæl, og det vil give genlyd i området, men testen vil herefter været fuldendt, og det nye hold af sekantboremaskiner kan indtage byggegruben. (www.kronløbsøen.dk)

Tårnkraner og asfaltvej i kronløbsbassinnet

Sådan bygges Danmarks ø nummer 432 med fuld kælder

NYHEDSBREV

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN