Boremaskinen Inga skal lave ny kloak til Nordhavn

hofor tunnelboring Inga inde i maskinenTirsdag 25. maj fik en tonstung tunnelboremaskine navnet Inga, og den er nu i gang med at bore de første meter i undergrunden ved Orientkaj Station.

hofor tunnelboremaskinen Inga ligger klar 14 meter under jorden

Ved metrostationen har HOFOR og M.J. Eriksson bygget en skakt på 16 meter i diameter og 14 meters dybde. Hernede ligger en kloakledning lavet i årene 1937-1946. Først ved at håndgrave en tunnel, og derefter ved at lægge kloakrør ind i den. Men med udbygningen af Nordhavn er det nødvendigt at anlægge en ny 750 meter lang 'tunneleret' kloakledning. Og 25. maj skulle tunnelboremaskinen startes.

"Her hvor vi står, kommer der til at ligge en park, men inden vi når så langt, skal vi have tunneleret 750 meter kloakledning. Og nu ligger maskinen helt klar - vi mangler bare at få døbt hende. HOFOR har en liste med stærke kvindenavne, der har rødder i vikingetiden. Vi er nået til Inga, som betyder magtfuld, og det ser vi gerne, hun er", sagde Kirsten Toft, projektleder fra HOFOR, da hun bød velkommen til navnedåb.

I bunden af skakten stod tunnelboremaskinen klar, og ved siden af stod dens gudmoder, 11-årige Inga Friis, der bor i Nordhavn og går i 4. klasse på Østerbro-skolen Institut Sankt Joseph. Hun havde sagt ja til at døbe tunnelboremaskinen, men var lidt nervøs for, om hun kunne huske det hele. Men det gik helt efter planen
"Jeg døber dig Inga. Held og lykke", råbte Inga Friis, og kastede vand på navnesøsteren.

hofor tunnelboring gudmor Inga Friis formand fra M.J. Eriksson Kurt jensen og projektleder Anne MbergFå minutter efter maskinen var døbt, blev der trykket på start, og Inga er nu i gang med første etape af de 750 meter i undergrunden.
"Det er altid spændende at få sendt tunnelboremaskinen afsted, for selvom vi er rigtig godt forberedt, så kan man ikke vide helt præcist, hvad hun støder på i undergrunden. Men vi er glade for, at vi har Inga i stedet for at skulle håndgrave tunnelen", siger projektchef Jacob Møller fra M.J. Eriksson. 

NYHEDSBREV

    NORDHAVN AVIS  

  Mail: kontakt(at)nordhavn-avis.dk┃Telefon: 31 15 30 40 ┃CVR 29253315 ┃c/o Bydelsaviserne, Arne Jacobsens Allé 15, DK 2300 S.

FOR ANNONCØRER     NYHEDSBREV     E-AVIS    VELKOMMEN