Covid19 må ikke gå udover børnene

  • Jakob Næsager (K), gruppeformand og politisk leder
  • Debat

jakob naesagerDet må ikke gå udover børnene, at samfundet er ramt af Corona. Mange ting har været lukket ned og er fortsat lukket ned. Alle skoleelever - fra de ældste til de yngste - er nu hjemme. Det kan gå udover både trivsel og faglighed.

 

 

Vi konservative har et ønske og en vision om, at den københavnske folkeskole skal være landets bedste. En god skolegang giver selvtillid, selvværd og hjælper dem til at blive selvforsørgende. Det er udgangspunktet for et godt liv.

De mange børn, der nu er hjemsendt - og nogle var også hjemsendt i flere uger i foråret - bør tilbydes erstatningsundervisning, så det ikke går udover deres faglige niveau, at samfundet er ramt af Corona. Ingen børn må blive dummere af, at de går i skole i en Coronatid, hvor meget undervisning er aflyst eller erstattet af videoundervisning. Vi kan ikke byde forældrene, at børnenes faglige niveau står og falder med, om de har tid og evner til at være “lærervikarer” ved køkkenbordet. Det risikere også at have en social slagside,hvor de svageste børn sakker bagud.

Hjemmeundervisningen går også udover børnenes social liv - og nogen trives betydeligt dårligere uden samværet med kammeraterne. Også derfor er det vigtigt, at børnene hurtigt kommer i skole igen.

Må 2021 blive et godt år for børnene, hvor de oplever både at trives og blive dygtigere. Må den københavnske folkeskole blive landets bedste, og de elever, der begynder i 2021 blive den bedste årgangnogensinde. Må 2021 blive børnenes år.

MERE DEBAT:

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK