• Mia Nyegaard (RV), socialborgmester i København
  • Debat

København skal være en by med plads til alle

mia nygaardDa statsministeren på årets første dag tonede frem på skærmen og holdt sin nytårstale, kom hun blandt andet omkring København.

 

 

Her bemærkede hun, at København er en by, der ”stadig huser sin egen befolkning”. Men den position er under pres.

Vi mangler boliger, der er til at betale for dem, der ikke er i stand til at varetage et job. Vi mangler botilbud til københavnere med et handicap eller med en psykisk lidelse. Hvis vi ikke gør noget ved det, bliver København en by for de mest privilegerede. Sådan må det ikke blive.

Statsministeren kom da i nytårstalen også ind på behovet for billige boliger i København. Og mon ikke, at det også er et budskab, der vil gå igen, når hendes partifæller i København til efterårets kommunalvalg skal forsøge at bevare overborgmesterposten.

Men én ting er politiske budskaber. Noget andet er at sætte handling bag dem. Her kniber det i København, hvis vi skal gøre alvor ud af målsætningen om, at København skal være en by for alle. Det håber jeg, at de vil være med til nu at få gjort noget ved.

Jeg har i mine tre år som socialborgmester jeg arbejdet for at skaffe flere boliger til socialt udsatte københavnerne. Der er bl.a. blevet bygget flere skæve boliger til hjemløse. Og med den nye kommuneplan har vi fået indført som princip, at nye byudviklingsprojekter som udgangspunkt altid vil skulle indeholde sociale boliger. 

Det er vigtige skridt. Men det er også tydeligt, at der er brug for både bedre rammer for at bygge sociale boliger – og flere boliger. Den kamp vil jeg fortsætte i år.

For det er helt nødvendigt, hvis København skal blive ved med at være en by med plads til alle. En by i grøn og social balance.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK