Kort Nyt: Fisketur, spejderklub, østermino

lystfiskere kattegatvej 00Kort Nyt: Der er arrangeret en guidet fisketur til Nordhavnstippen torsdag 28. maj kl. 15.30 - 17.30.

Miljøpunkt Amager har allieret sig med Nordhavns Naturvenner og Københavns Naturskole, som medbringer fiskestænger, blink og silkekroge - og en røgeovn. Lige nu er det sæson for hornfisk, så der er gode chancer for at få en fisk på krogen. Alle er velkomne, både store og små, og uanset om man er garvet lystfisker eller aldrig har haft en fiskestang i hånden. Naturvejledere Giuliano Matessi og Jaris Bigler fra Københavns Naturskole guider til de gode fiskesteder og giver gode fifs og tricks undervejs.
Mødested er kl. 15.30 på den lille plads foran det gamle Havnekulturkontor (over for Meny), hvorfra man cykler sammen ud til Nordhavnstippen. Forinden vil repræsentant for Nordhavns Naturvenner fortælle om foreningens arbejde for at sikre naturen og biodiversiteten de bedst mulige betingelser i bydelen.
Det er gratis at deltage, der er plads til max 20 deltagere. Husk derfor tilmelding til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Det er først til mølle.

oesterminoØstermino på vej
En gruppe kandidatstuderende fra Aalborg Universitet København'er i gang med at designe en ny vandrerute på Østerbro og Nordhavn. Ruten, som lige nu bliver testet, kan ses på en video, som gruppen har lagt ud på flere Nordhavn-grupper på Facebook. 
Østerminoen strækker sig over Østerbro og Nordhavnsområdet med forskellige stop. En app guider deltageren rundt fra stop til stop. Lokale aktører har også mulighed for at skabe indhold til app’en. Brugeren kan dermed blive klogere på hvad der er af events, historier og aktiviteter i nærområdet. Der kan også bringes gode tilbud fra klubber, caféer, forretninger m.fl. Østerminoen har flere ruter, som passer til den enkeltes behov. F.eks. den sporty-rute med stop og udfordringer, hvor man skal lave træningsøvelser. På ruterne vil der være placeret pæle som ligner flamingoer ved hvert stop. Disse pæle vil have en QR-kode, som man kan scanne, og løse en lille opgave. Se mere på 

radiator og sommerventilNational sommerluk-for-fjernvarmen dag
Lørdag 15. maj er udnævnt til Danmarks nationale sommerlukkedag, da det er her, de varmere grader som hovedregel har vundet over kuldegraderne på termometeret. På denne dag bør alle som er tilsluttet et fjernvarmeanlæg slukke radiatorerne samt 'sommerventilen' på anlægget.
"Hele sommerluk-manøvren tager kun små fem minutter; til man finder sommerventilen, lukker for den og efterfølgende får slukket cirkulationspumpen på fjernvarmeanlægget. Herfra er der dømt sommerpause til varmeanlægget og penge sparet til f.eks. en ekstra is i sommervarmen", fortæller HOFORs energirådgiver Carsten Nielsen.
Langt størstedelen af alle hustande i København opvarmes med fjernvarme, og dermed er potentialet for besparelser stort. Alene i Hovedstadsområdet, hvor HOFOR leverer fjernvarme, svarer det til, at kunderne kan spare op mod 70 mio. kroner, hvis alle sommerlukker for varmeanlægget.
Se og lær med energirådgiver Carsten Nielsen, når varmeanlægget skal sendes på ferie: Sommerluk for varmeanlægget

Digital gå-rute på Østerbro
14. maj lanceres den digitale gårute 'Know Your 'Bro' på Østerbro - men uden at Nordhavn er med. 'Know Your 'Bro er et tilbud om gåtursoplevelser for byens gæster og lokale københavnere, der vil vide mere om deres bydel og dens gemte historier. Gåruten på Østerbro rummer lokationsbestemte fortællinger på mobilen. Her kan man finde små interviews, billeder og film med fokus på bl.a. krigsberetninger, byens oaser og arbejderhistorie. 'Know Your 'Bro' opleves med mobiltelefonen i hånden, og fortællingerne låses op ude på ruten. Ruten findes på www.knowyourbro.dk. Man vælger selv startsted, og om man vil gå hele eller dele af den 7 km. lange tur. Det er Copenhagen Visitor Service, som står bag de digitale gåruter.

Ny spejderklub
Det Danske Spejderkorps
er i gang med at starte en ny spejdergruppe i Nordhavn. Den hører til for enden af Skudehavnsvej.
"Vi har en organisation i ryggen, som hjælper med alt det foreningstekniske. Nu mangler vi bare at finde endnu flere børn og voksne, som vil være med til at starte en helt ny spejdergruppe," skriver den nye spejderklub.
Klubben inviterer til en uforpligtende aktivitetsdag, så man kan se om det er noget for ens barn. I to timer vil der være mad, bål, hygge og aktiviteter for børn og voksne. 
På aktivitetsdagene kommer der besøg af andre spejdergrupper i området, som kan fortælle om livet som spejder. Aktivtetsdagene finder sted på Skudehavnsvej 36 følgende dage:
Torsdag 20 maj kl. 17-19. Mandag 24 maj kl. 10-12. Tirsdag 25 maj kl. 17-19. For mere info: Mads Bangsborg på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller Daniel Frykman på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

affaldsindsamling nordhavn 2021Skraldeposer fyldt op med skrald på skraldedag
Der blev samlet masser af skrald i Nordhavn søndag 9. maj, ved en af de store årlige affaldsindsamlinger. Denne gang arrangeret af Miljøpunkt Østerbro, som bød velkommen med sandwich, juice og kaffe på Göteborg Plads. Ildsjæle bidrog til indsamoingen med magnet-fiskeudstyr som kunne hive metalgenstrande op af vandet ved Sandkaj. Desværre satte magneten sig fast i noget nede i vandet. Kajakklubben forsøgte at få magneten fri - men man måtte efterlyse en dykker, for at få løst problemet. Bortset fra det, havde indsamlerne en dejlig dag i det gode vejr.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK