Kort Nyt: Cykelsti lukkes, ingen festivalplads mv.

sundmolen parkering L10P-priser frikendt: Københavns Byret har onsdag 26. maj afsagt dom i en sag anlagt imod Københavns Kommune og By & Havn vedrørende prisfastsættelse for parkering.

Sagen var anlagt af fire Ørestadbeboere, som havde fået fri proces til at føre sagen. Ved dommen blev Udviklingsselskabet By & Havn I/S frifundet for en påstand om, at selskabet skulle anerkende, at prisen for den årlige parkeringslicen skulle svare til Københavns Kommunes parkeringslicens for beboere i den øvrige del af Københavns Kommune. En tilsvarende påstand nedlagt mod Københavns Kommune blev samtidig afvist. Sagen blev behandlet af tre juridiske dommere. Nordhavn Avis vil følge op på sagen.

drone naturpark fiskerihavnenIkke plads til festival
Der kommer IKKE en festivalplads ved den kommende naturpark i Nordhavn. Det har Kultur- og Fritidsudvalget nu besluttet. Kommunen har i længere tid forsøgt at finde et sted, hvor der kan anlægges en plads til store musikfestivaler. Festivalpladsen skal kunne rumme op til 45.000 gæster på et areal på 12-27 hektar. Kommunen havde derfor bedt Transportministeriet om at vurdere, om den kunne etableres i Ydre Nordhavn. Det kan den ikke, for Naturparken i Nordhavn bliver i alt på ca. 28 hektar. Kommunen skal nu ud at lede efter en anden placering. Tidligere har man uden held undersøgt bl.a. Valbyparken, Kalvebod Fælled, Kløvermarken og Refshaleøen.

Enter Art Fair kommer igen
Kunstmessen Enter Art Fair kommer igen til Tunnelfabrikken i Nordhavn. Det sker 26.-29. august. Enter Art fair havde sidste år repræsentation af 60 gallerier med mere end 250 kunstnere fra hele verden. Listen over dette års kunstnere og gallerier er allerede lang. Enter Art Fair er den største kunstmesse i Norden, og messen flyttede sidste år til Tunnelfabrikken på Oceanvej i Nordhavn. 
Det lykkedes at gennemføre messen i august 2020 trods coronasituationen. Med et gulvareal på 19.000 kvadratmeter er Tunnelfabrikkens store hal en af de største i Danmark. Og det passede godt til coronasikre arrangementer. 

Musikforening i Tunnel-fabrik
Foreningen EKHO EKHO er blevet inviteret til at blive en del af Tunnelfabrikken Arts & Culture, som skal være et sammenhængende kulturelt økosystem, der inkluderer musikere, kunstnere, kuratorer, teaterfolk, dansere, journalister samt festivaler. I Tunnelfabrikken får EKHO EKHO bl.a. "nogle af de bedste øvelokaler i Danmark" ifølge foreningen selv.
EKHO EKHO hed tidligere Refshalen, og bor p.t.  på Refshaleøen. Under det nye navn vil foreningen have større fokus på netværk og samarbejder. Visionen er  at være et nytænkende musikfællesskab, der skal danne rammerne om fremtidens øvelokale og rumme alle slags musikere.

silo second hand 6094Second Hand marked
The Silo åbner igen dørene til årets Second Hand marked søndag 6. juni kl. 10-15. Boderne er beboernes, men alle er velkomne til at komme og kigge. Denne gang er der fokus på sommertøj; mest dametøj, lidt herretøj og masser af sko, sandaler, tasker og accessories. 
"Det er tøj og sko af god kvalitet, rent og pænt, som ikke er meget brugt. Det er ikke kun dyre luksusvarer, men også mange low-end mærker, så der er noget for alle,” fortæller arrangør Dorthe Korsgaard.

Cykelsti langs banen lukker 
HOFOR skal lave gravearbejde i cykelstien mellem Østbanegade og Svanemøllen Station. Stien er derfor lukket fra Østbanegade til B93´s klublokaler resten af året.
”Vi ved godt, at det er en populær cykelsti og en skolevej for mange, men vi kan desværre ikke udføre arbejdet sikkert uden at lukke stien”, siger Eric Hass Hansen, projektleder fra HOFOR.
HOFOR skal forbinde kloaksystemet i det nordlige Østerbro med det sydlige. På den måde kan spildevandet sendes en anden vej gennem byen, hvis der skal arbejdes med systemet. HOFOR har fundet nogle gamle ubrugte fjernvarmerørkanaler under jernbanen, som kan bruges til at føre de nye rør gennem.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK