Det haster med flere parkeringspladser i Nordhavn

  • Cecilia Lønning-Skovgaard (V)
  • Debat

cecilia lonning skovgaard fritlagtAntallet af beboere i Århusgadekvarteret i Nordhavn er støt stigende - flere har en bil, fordi de har brug for en bil og dermed naturligvis også brug for et sted at parkere den.

Men beboerne møder desværre alt for ofte et fuldt optaget Lüders p-hus. Og det på trods af, de betaler mere end 1.200 kr. i parkeringsabonnement om måneden. De små 500 pladser i p-huset rækker ikke til den stigende efterspørgsel, og det haster med at skabe mere parkeringskapacitet.

Der er mere på vej med parkeringskælderen under Kronløbsøen, der forventes at åbne medio 2022 med 1.100 parkeringspladser. Men det er der jo stadig adskillige måneder til.

På den korte bane skal vi tænke kreativt for at skabe midlertidig parkeringskapacitet. En mulighed er, at kommunen kontakter private virksomheder, hvor parkeringspladserne ikke benyttes udenfor almindelig arbejdstid, og hvor kommunen kan leje sig ind og tilbyde en parkeringsplads til borgere med parkeringslicens. Og på den lange bane skal vi have en langsigtet plan for den fremadrettede parkeringskapacitet.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK