Soundbox-sæsonen starter snart

soundboksSkru' ned for musikken og vis hensyn. Det er budskabet fra Københavns Politi forud for sommeren i København.

"Vores patruljer vil igen holde skarpt øje med, at festerne ikke stikker af i byens grønne områder," siger ledende politiinspektør og chef for beredskabet i Københavns Politi, Peter Dahl. 

Politiet vil fra nu af og gennem hele sommeren have ekstra opmærksomhed på områder i det offentlige rum, hvor mange mennesker samles i godt vejr, og hvor der ofte kan være udfordringer med støj og høj musik.

De seneste års udfordringer med støj og musik til ulempe førte sidste år til, at Københavns Kommune indførte skærpede støjregler i tre af byens parker. Her er det forbudt at spille elektronisk forstærket musik efter kl. 20 på hverdage og søndage og efter kl. 22 på fredage og lørdage. Det betyder det ikke, at der er frit løb for høj musik i byens øvrige grønne områder.

"I bund og grund handler det om sund fornuft. Er du i tvivl, om du spiller for højt, så gør du det nok. Så skru ned og vis hensyn, så vi alle kan være i byen - både dem der vil have en sjov og sen aften og dem, som skal tidligt op på arbejde dagen efter," siger Peter Dahl. 

Spiller man musik til gene for andre, risikerer man både en bøde og at få beslaglagt sit anlæg.

Det er ikke kun beredskabspatruljerne på gaden, som har en øget opmærksomhed på støj og musik, men også politiets servicecenter, hvor anmeldelserne bliver modtaget, og vagtcentralen, hvor patruljerne bliver disponeret til opgaver.  
"Vi rykker ud til anmeldelserne i det omfang, vi har mulighed for det. Det har vi ofte, men får vi en anmeldelse om et slagsmål eller anden personfarlig kriminalitet samtidig med en anmeldelse om en fest med høj musik, så prioriterer vi den første," siger Peter Dahl. 

Indsatsen mod støj følges løbende i flere dialogforaer med deltagelse af Københavns Politi, Københavns Kommune, grundejerforeninger og erhvervsdrivende de mest udfordrede områder. Københavns Kommune har desuden øget antallet af kommunale natteværter.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK