Nervepirrende støj fra metroen

  • Henrik Salée, Sundmolen, 2150 Nordhavn
  • Debat

henrik saleeKære Metro, Stort tillykke med 1 års fødselsdagen, du blev nok født lidt for tidlig i forhold til dit kald, der køres alt for meget med tomme vogne, både om dagen, i aften- nattetimerne og her i påsken var det helt vildt med forgæves afgange.

Metroen er i dag langt fra den grønne løsning som det ellers var den politiske målsætning. Men det kommer vel nok en dag, ligesom frisk mælk til københavnerne gjorte for Storebæltsbroen.

Efter 1 års med metroen kan vi beboere sige, at det er blevet et flot anlæg. Men her slutter uddeling af roser, for ingeniørerne har bestemt ikke gjort deres arbejde færdigt med metrotoget og banelegemet. Der er fortsat en nervepirrende, gentagende støj. Ingen har tilsyneladende skænke støjniveauet en tanke, selv ikke når man kører et tog op af undergrunden til førstesals højde, på en strækning af kun 3-400 meter. Det medfører faktisk et sandt støjhelvede for naboerne. Støjen er rigtig slem for dem der bor i første række op til Orientkaj station, men generende for stort set alle ejendommene på Sundmolen, samt beboerne på nordsiden af Århusgadekvarteret. 

Løsningen på problemet kender vi fra motorvejene. Her sættes der støjværn op i byområderne for at reducere problemerne. Men i Nordhavn er der tilsyneladende ingen tiltag der kan reducere støjen. Man har skabt et kæmpe sundhedsproblem for de mange nye beboere.
Heldigvis er der meget der kan gøres. Men må i første omgang straks begrænse støjen ved kilden ved at reducere kørehastigheden (en billig og grøn løsning), ændre motor- og bremsestyringen, montere støjfrihjul og skinner mv. Er det ikke virksomt nok, kan der installeres den nødvendige støjafskærmning, så støjniveauet bliver til at leve med.
Jeg håber at alle, der har været involveret i metroprojektet, vil sikre at arbejdet med støjreduktionen gennemføres. Gerne med en politisk opbakning til denne sag. 

P.S. Det ligner lidt den beslutning, der blev taget om at alle ejendomme på Sundmolen i Nordhavn skulle have fælles affaldssug. En beslutningtaget ud fra en mave fornemmelse. Her er der (heller)  ikke nogen beregning af miljø- og støjeffekter. Og i øvrigt virker affaldssuget stadig ikke , mere end 2 år efter at vi flyttede ind. Men det er en anden sag.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK