Producenter tjekkes på World Clean Up Day

  • Redaktionen
  • Godt liv

skrald affald indsamling saekke DNLørdag 18. september går borgere i hele verden til kamp mod skraldet på World Clean-up Day. Miljøpunkt Østerbro inviterer til indsamling med efterfølgende 'producent-tjek'.

 

Sidste år deltog flere end 11 millioner mennesker fra 166 lande i World Clean Up Day. På Østerbro blev der samlet 62 kg skrald, herunder 3,6 kg cigaretskod. Dette års affaldsindsamling vil foregå omkring Trianglen, Fælledparken og søerne. Miljøpunkt Østerbro vil stå ved Trianglen metrostation lørdag kl. 10-12 for at udlevere grabbere, poser, poseholdere og handsker.

Samtidig skal det indsamlede affald granskes. For igen i år kombineres affaldsindsamlingen med et 'Producent Tjek' i samarbejde med organisationen Plastic Change. Efter indsamlingen undersøges og optælles det indsamlede affald, så man kan se, hvad det er for noget skrald, der ligger i byens gader og parker – og hvilke producenter, der står som afsender. Formålet er at sætte fokus på producenternes ansvar for det affald, der lander i naturen eller på gaden.

"Selv om vi som forbrugere har et ansvar for at smide skraldet i skraldespanden, så har producenterne bag affaldet også et stort og vigtigt ansvar for at der fremstilles bæredygtige produkter og emballager, som er så værdifulde, at de ikke ender som henkastet affald. Uanset om det er pizzabakker, to-go kopper, plastikposer eller ølkapsler," skriver Miljøpunkt Østerbro i en pressemeddelelse.

Man må gerne melde sig som frivillig til Producent Tjekket eller til at uddele grabbere m.m. – send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. De kan også melde Dem som frivillig via Copenhagen Volunteers. Arrangementet er støttet af Miljøstyrelsen og Østerbro Lokaludvalg.

 

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK