Kanonhuset får to nye søskende

mikkelshus entasisEntasis Arkitekter har tegnet Nordhus og Mikkelshus, som nu opføres tæt på Kanonhuset, det prisvindende byggeri hvor arkitekterne selv bor.

Byggeriet af Nordhus på Posthal-grunden er i gang - og følges snart af Mikkelshus, som vender ud mod Kalkbrænderihavnsgade tæt derved. Begge huse bliver udført i samme stil som det prisbelønnede Kanonhuset på Trelleborggade. De tre byhuse Mikkelshus, Nordhus og Kanonhuset skal tilsammen danne en arkitektonisk helhed.

Vandt pris for eget hus
I Kanonhuset bor Entasis Arkitekter, og de er således bygherre på deres eget hus.  Entasis Arkitekter vandt i 2017 Arkitektforeningens pris 'Store Arne' for opførelsenaf Kanonhuset. 
"Kanonhuset er et værk, der med overskud og stor detaljerigdom fortolker stedets egenart og giver et troværdigt bud på, hvordan man lever i den sammensatte by," skrev juryen i sin bedømmelse. 

Mikkelshus
Mikkelshus skal være klar til indvielse i 2023. Det bliver en boligejendom med små kompakte og luksuriøse boliger, der krones af en stor ”villa” over 3 etager med utallige altaner og terrasser.

På taget kommer der orangeri på taget, i stueplan vil der være vinbar og yogastudio, og dertil kommer et spabad i kælderen. Husets planer reduceres opefter af flere omgange for at understrege husets vertikalitet.
Udvendigt er huset skalmuret med rød tegl og rød fuge. Dog udføres sydfacaden i en sort belgisk granit (sandsten) i dialog med den sorte og karakterfulde UNION KUL bygning på Trelleborggade 5.

Nordhus
Nordhus bygges i gårdrummet bag den første række af røde huse ud mod Århusgade. Indgangen vil være lige over for metropladsen, men der er også indgange fra byhaven inde i gårdrummet. Norsdhus skal rumme både kulturhus og 39 ungdomsboliger. Kulturhuset har base i i kælder, stue og mezzanin, hvor der vil være bl.a. værkstedsfunktion, spisehus og scene.
Ovenpå bygges tre etager med ungdomsboliger,  samt på toppen en villa og fire gårdhaver.

Læs mere om visionerne for Nordhus i et interview med stifter af Nordhus, Felicia Nørgaard

byggeri, ungdomsboliger, den røde by, entasis, nordhus

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK