Byggefirma får påbud efter dødsulykke

svanemoelleholm 151Foto fra rejsegildet sidste år på byggepladsen på Svanemølleholm.Arbejdstilsynet har givet MT Højgaard et strakspåbud efter arbejdsulykken, som 28. juni kostede en mandlig ansat livet.

En mandlig byggearbejder afgik ved døden efter en arbejdsulykke på Svanemølleholm i Nordhavn tirsdag 28. juni. 

Han arbejdede for byggefirmaet MT Højgaard ved AP Pensions kontorbyggeri på Sundkrogsgade, da han blev mast ihjel under et betonelement. En anden person fik lettere skader. Den afdøde var en ung mand, der arbejdede i et rumænsk sjak, der var hyret gennem firmaet Blue Collar.

Arbejdstilsynet blev rekvireret til ulykkesstedet for at fastslå årsagerne til arbejdsulykken.Alle ansatte på byggepladsen har fået en generel sikkerhedsintroduktion ligesom APV og basisinstruktioner er blevet oversat til rumænsk.

Men ifølge TV Lorry har Arbejdstilsynet alligvel givet MT Højgaard et såkaldt strakspåbud om at forbedre sikkerheden på byggepladsen. Tilsynet overvejer, om der også skal laves en politianmeldelse, så byggeselskabet skal betale en bøde.

Arbejdstilsynet skriver i sin rapport, at "to indlejede ansatte fra virksomheden havde arbejdet med elementmontage", da den ene af dem på et tidspunkt gik ind under et betonelement, fordi han ville justere på jernbjælken, der holder betonelementet på plads. 
“Ved justering af jernbjælken skred konstruktionen sammen og som følge deraf afgik den ene indlejede ansatte ved døden og den anden pådrog sig skade på legemet,” lyder det i rapporten.

“I har fået strakspåbud om at sikre, at virksomhedens ansatte får tilstrækkelig og hensigtsmæssig instruktion i forbindelse med arbejdet med elementmontage, herunder at der gives oplysninger om de ulykkesfarer der følger af en konstruktions ustabilitet, således at det kan udføres sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt,” skriver Arbejdstilsynet ifølge TV Lorry. 

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK