Øko-doughnuts i Århusgade

  • Marie Varming
  • Business
dough girls sistersMAN SKAL VENTE HELT TIL NÆSTE ÅR, MEN SÅ KOMMER DER OGSÅ SØDE SAGER I EN SPRITNY CAFE I ÅRHUSGADE 171. BAG DOUGH GIRLS BAKERY STÅR EN AUSTRALSK/TYSK FAMILIE.

Af Marie Varming 27. november 2020Doughnuts er et populært bagværk, som de seneste år har fået et mere og mere kunstigt udseende, men det skal der gøres noget ved. En australsk/tysk familie åbner til februar – eller måske lidt senere - cafeen Dough Girls Bakery i Århusgade, og det bliver med øko-produkter, uden kunstig farve og tilsætningsstoffer.

“Vi laver ikke gennemsnitsdoughnuts. Vi gør det modsatte af, hvad vi ser mange andre steder med præfabrikerede doughnuts. Vi har baggrund som bagere, og vi laver alt fra bunden,” siger Pamela Poncelin.

Familiefirma
Historien om familien er, at de er australiere med tysk baggrund, som har haft et bageri i Australien. Men først flyttede Pamela til Danmark og siden hendes to søstre, og så fulgte deres forældre til sidst med, og i februar åbnede de deres første doughnutbutik på Frederiksborggade i København, Dough Girls Doughnuts. Derfor er det også lidt af en familievirksomhed, der kommer til Nordhavn.

dough girls 2Det er nemlig Pamelas forældre, der bager, søstrene, der står i forretningen og Pamela, der driver forretningerne, som der altså snart er to af.

Også café
“Vi laver kvalitetsdoughnuts, hvor vi får æggene fra en gård uden for Ringsted, og de 800 kilo mel, vi bruger om måneden, kommer direkte fra en mølle til os. Vi bruger ikke tilsætningsstoffer, og derfor kasserer vi doughnuts, som ikke er blevet solgt, om aftenen, for de kan ikke holde sig til næste dag,” siger Pamela Poncelin.

“Der er heller ikke tilsat kunstig farve, så de bliver ikke så blå og grønne, som man ser andre steder, “tilføjer hun.

I Århusgade 171 - overfor Frihavnstårnet ved Helsinkigade - bliver der tale om mere end blot et doughnut-udsalg. Her kommer nemlig en hel cafe, hvor man kan købe te, kaffe, australsk inspireret bagværk og selvfølgeligt doughnuts. Der bliver glasvægge ud til køkkenet, så gæsterne kan se, at bageren ikke snyder med produkterne, og så bageren kan se de glade gæster. 

Nu venter doughgirlen dough girls 3Pamela blot på kommunens tilladelse til en mindre ombygning, så de kan åbne til februar – måske!

Nu kommer burgerne til Nordhavn
To unge cykelryttere åbner café på Marmormolen

Lola åbner Loui
YUME lukker, Stelling, Lidl og Zen åbner

businnes, byliv, butikker, århusgadekvarteret, restauranter, butik

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK