HOFOR: Vi arbejder systematisk med bæredygtighed

  • Charlotte Søndergren, planchef, HOFOR
  • Debat

charlotte soendergren hoforAndreas Petersen kritiserer i sit læserbrev 18. april HOFOR for ikke at være transparent mht. vores brasilianske biomasse. Og de udfordringer, der er -  samt de tiltag, som vi har iværksat for, at vi og de københavnske varmeforbrugere kan være helt trygge ved både den miljømæssige og sociale bæredygtighed hos vore leverandør.

Sandheden er, at vi meget gerne beretter om vores udfordringer og tiltag til alle, som vil høre om det. Ikke bare i forhold til den brasilianske biomasse, men vedrørende vores biomasse generelt. Det er nærmest et fast punkt på dagsordenen, når vi er ude i forskellige fora og berette om vores fjernvarmeproduktion og bæredygtige biomasse.

Først og fremmest er eukalyptus-plantagerne i Brasilien, hvorfra vi får resttræ, FSC-certificerede. FSC er den internationalt mest anerkendte bæredygtighedscertificering for træ og sikrer bl.a., at der ikke er sket konvertering fra regnskov, og at der tages hensyn til arbejdstager- og menneskerettigheder.

Men HOFOR er også gået flere skridt længere og har både direkte dialog med leverandøren og foretager årlige kontroller med fokus på arbejdstager- og menneskerettigheder i plantagen og de omkringliggende lokalsamfund. Og når vi bliver opmærksomme på konkrete problemstillinger, får de specifik fokus. Både i 2019, 2020 og 2021 har uafhængige tredjepartseksperter verificeret for os, at leverandøren opfylder vores omfattende krav.

Så både Andreas Petersen og de københavnske fjernvarmeforbrugere kan roligt benytte den bæredygtige fjernvarme, som Amagerværket producerer. Men husk nu at spare på varmen under alle omstændigheder.

natur, energi, bæredygtighed

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK