Naturpark Nordhavn bør prioritere vild natur

  • Andreas Petersen (K), Kandidat til BR
  • Debat

andreas petersen verdens skove 2020Den politiske debat om bynatur i København har i årevis handlet om natur, vi mister, og grønne områder, der bliver bebygget. Debatten har gravet dybe grøfter.

Naturpark Nordhavn giver os en enestående mulighed for at få en ny, kystnær naturpark. Nordhavn er en tæt bebygget bydel, der har brug for flere og større rekreative rum. Med Nordhavnstippen har bydelen allerede en lille grøn oase - den kan snart blive meget større.

Opfyldning med overskudsjord i ydre Nordhavn har givet et stort ubrugt areal. Nu er det ubebyggede område i øjeblikket meget større, men kun 28 hektar er afsat til den kommende Naturpark. Det er ærgerligt, at Folketinget har besluttet en containerterminal i Ydre Nordhavn, fordi det reducerer naturparkens potentiale. Vi kan få en naturpark med containere og krydstogtskibe som nærmeste nabo.

Samtidig er der tanker om en ny badestrand i nærheden af Nordhavnstippen. Resultatet kan blive en forvirret blanding af cruiseskibe, containere, natur, idræt, festivalplads og badestrand. Den enkleste løsning for at opfylde de mange ønsker er indlysende: Mere plads og et større areal end de 28 hektar. Risikoen er ellers, at naturparken bliver en grønt område som ikke stiller nogen tilfredse.

Fundamentalt set har naturen dog brug for plads, mens idrætsfaciliteter bedre kan spredes. I hvert fald nogle idrætsanlæg ville med fordel kunne ligge tættere på boligområderne i Nordhavn, og ikke midt inde i en naturpark. 

Den vilde natur og naturoplevelser for byens borgere bør nemlig prioriteres her. Det vil være et stærkt signal om at København fremover sætter biodiversitet og bynatur i højsædet. 

naturpark nordhavn, Andreas petersen

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK