Børnene vrimlede ind i Nordhavns nye lommepark

skt petersborg plads 592Torsdag 9. juni åbnede  Skt. Petersborg Plads i Århusgadekvarteret. Den første lommepark i Nordhavn som giver græs mellem tæerne.

Tprsdag 9. juni åbnede lommeparken ved Sankt Petersborg Plads med picnictæpper og leg, kaffe og snak mellem naboer. parken har stået færdig i et stykke tid, men græstæppet og planterne skulle lige have nogle uger til at sætte sig og begynde at gro. Men på en solrig torsdag eftermiddag vrimlede børn, forældre, naboer og nysgerrige ind på græstæppet og slog sig ned på tæpperne eller begyndte at udforske de store muslingeskaller, som man kan sidde i - og søstjernene, som man kan kravle på.

skt petersborg plads 595Alt var klar til åbningen bortset fra det offentlige toilet, som skal etableres ved indgangen til parken. Her stikker et vandrør og et afløbsrør op af jorden. Ifølge By & Havns folk på stedet mangler der en kommunal godkendelse, før toilettet kan blive sat op.

 

 

Parken ligger en smule under vejens niveau og har legeområder, grønne bede,  græsplæne, københavnerbænke, belysning og mindst syv små grønne skilte foran hvert bed, med en tyk rød streg hen over en hund. Men hundene var også med til indvielsen. De holdt sig dog i snor, og fik ikke lov til at gå ind i bedene, som indtil videreer skærmet med en blå snor omkring.

skt petersborg plads 596Parken er inspireret af havets farver og former. Legeredskaberne består blandt andet af en sandkasse, lilla og orange søstjerner, som man kan sidde, rutsche og tumle på og muslingeskaller, som man kan gemme skatte og hemmeligheder i. Beplantningen er holdt i blå, grønne og lilla toner med mindre indslag af kraftige farver, som man finder i koralrev. Om aftenen vil runde lamper i forskellige størrelser stå som lysende perler i bedene.

Placeringen  for foden af P-hus Lüders, gør at lommeparken fortsætter lodret opad på facaden af p-huset, som er begrønnet med plantekasser og klatreplanter.

Lommeparken på Skt. Petersborg Plads har været undervejs siden 2019, hvor de første skitser blev lavet. Dengang fyldte græsarealet mindre, og der var indtegnet gennemgående stier. Flere idéer og planer blev udviklet i et samarbejde mellem grundejerforeningen, en arbejdsgruppe med otte dedikerede beboere, COBE arkitekter og By & Havn. Det helt store ønske fra beboernes side var at få mere græs og grønt, og derfor blev stierne fjernet og græsplænen bredt ud.

Det er By & Havn, som har betalt for opførelsen af lommeparken. Den overdrages nu til Grundejerforeningen Århusgadekvateret,som skal stå for drift og vedligehold fremover. Formand for grundejerforeningen, Bente Hyldahl Fogh, håber at pladsen kan bidrage til livet i Århusgadekvarteret på en ny måde.
"Vi er meget tilfredse med denne nye grønne plet, som beboere har været med til at udvikle. Der er masser af liv i vores kvarter, så vi håber også, at Skt. Petersborg Plads kan bidrage med noget nyt til Århusgadekvarteret og blive et sted med plads til ro og leg," udtaler Bente Hyldahl Fogh.

bynatur, sankt petersborg plads

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK