Narkosælgere sender SMS'er til børn

hvide budeSRAKøbenhavns Politi har set flere eksempler, hvor børn ned til otte år modtager sms’er med tilbud på kokain og MDMA.

Det er ikke kun beskeder fra bedsteforældre og klassekammerater, der tikker ind på børns mobiltelefoner og sociale medier. I flere tilfælde er Københavns Politi stødt på sager, hvor børn ned til otte år har modtaget beskeder fra en narkohandler, der reklamerer med tilbud på hårde stoffer.

Beskederne er fra såkaldte hvide bude, der på samme måde som et madbud leverer den bestilte vare direkte til køberen. I disse tilfælde er varen ofte kokain, MDMA eller andre euforiserende stoffer. 

"Vi har en hård kurs over for hvide bude, som vi de seneste år har set flere af. Det er organiserede kriminelle, som med alle midler prøver at sælge deres stoffer, og de holder sig ikke tilbage med at kontakte selv små børn," siger politikommissær Andreas Madsen fra Operativ specialafdeling i Københavns Politi.

Årsagen til, at et tilfældigt barn modtager en besked, kan være, at barnets telefonnummer tidligere har tilhørt en køber, der har benyttet et hvidt bud.

hvide bude tallEksempel på en SMS sendt til børn. De hårde stoffer leveres indenfor 30 minutter og er af 'bedste kvalitet'. FOTO: Københavns Politi.Tal med jeres børn
Andreas Madsen opfordrer forældre og andre voksne, der omgås børn, til at tale med dem om, hvad de skal gøre, hvis de pludselig modtager en besked om, at de kan købe ”flake” eller ”emma”, som er betegnelser, der bruges for kokain og MDMA.

"Hvis et barn modtager sådan en besked, skal de fortælle det til deres forældre, som skal kontakte politiet. De skal ikke begynde at svare på beskederne. Det er dybt kriminelle personer, der sidder i den anden ende, og dem skal børn ikke have noget med at gøre,” siger Andreas Madsen.

De seneste år har Københavns Politi haft et øget fokus på hvide bude, og der bliver løbende foretaget anholdelser af købere, sælgere og leverandører. Fredag aften 4. juni anholdt politiet to unge mænd, der blev sigtet for besiddelse og salg af kokain. De blev begge varetægtsfængslet i 23 dage.

narkotika, unge, politi

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK