Over 1000 elever lærer om sol, hav, vind og sejl

sailgp workshopsSailGP - sejlsportens Formel 1 - er kommet til Nordhavn. Imens de store både bliver pakket ud og samlet, er 1.100 skoleelever inviteret til sejlads og workshops ved Levantkaj.

Verdens bedste sejlere skal fredag og lørdag dyste mod hinanden i de lynhurtige SailGP katamaraner, og cirka 20.000 tilskuere ventes at følge sejladserne lige ud for Nordhavn. Men SailGP har også etableret et program for  børn og unge, hvor de kan lære om naturens kræfter og prøve at sejle. 1.100 elever fra skoler i københavnsområdet har tilmeldt sig INSPIRE programmet, som foregår i ugen op til kapsejladsen. 

Her skal børn og unge eksperimentere med sol- og vindkraft, de skal bygge en modelsejlbåd som faktisk kan sejle, og selv prøve at sejle forskellige forskellige bådtyper.

sailGP inspire 2847Hans-Christian Rosendahl er en af sejlerne på den danske båd, og her arbejder han sammen med elever fra Copenhagen International School om at bygge et solcelle-anlæg.INSPIRE programmet har også været en del af SailGP i byer som Chicago, Plymouth, Saint-Tropez, Bermuda og Dubai. Sidste års danske SailGP foregik i Århus, og her var der også worksholps og sejlads for børn og unge. Men INSPIRE programmet i Nordhavn er det hidtil største.

"Vi har besluttet at udvide programmet og invitere mange flere børn og unge, end man har gjort tidligere. Vi kan et eller andet her i Danmark, når det handler om at lave læringsmiljøer, gruppearbejde og temaundervisning. Jeg vil mene at vi er verdensmestre til det, og det vil vi vise i år i Nordhavn," fortæller Tim Holmegaard Krat, som er SailGP Inspire manager i Danmark og desuden læreruddannet og leder af Naturcenter Boserupgaard ved Roskilde.

I fire store telte skal de mange elever arbejde 'hans-on' med fire forskellige temaer: Havet, solen, vinden og skibet. De skal dyrke og forarbejde tang. De skal bygge et simpelt solcelleanlæg. De skal designe et sejl på en modelbåd, så den balancerer og sejler hurtigst muligt. Og de skal teste forskellige vingeprofiler på modelbåden i et testbassin.

"Der er så lidt traditionel undervisning som muligt. Eleverne skal prøve sig frem, og samarbejde om at bruge hænder og hjerner. Det er meget mere lærerigt og sjovt at lære noget på den måde, fortæller Tim Holmegaard Krat.

sailGP inspire 2852Imens nogle af eleverne arbejder i teltene, er andre ude at sejle i Orientbassinet, hvor SUP'er og racersejljoller ligger klar ved en pontonbro. Endelig er der arrangeret 'Tech-tours' for de større elever, hvor de kommer tæt på de rigtige SailGP sejlmaskiner og lærer om deres fartegenskaber.

SailGP turneringen er i gang med sin tredie sæson, og stævnet i Nordhavn er det fjerde Grand Prix ud af i alt 11. I sidste uge ankom de i alt 9 katamaraner til Nordhavn i containere, hvor de er blevet pakket ud og samlet. I den kommende uge står den på testsejladser ud for Nordhavn, før selve konkurrencen starter fredag og slutter med finale lørdag. Danmark ligger på en samlet femteplads før sejladserne i Nordhavn. 
Omkring 20.000 tilskuere ventes at følge kapsejladsen, for foregår helt tæt på land ved Oceankaj. Efter stævnet i Nordhavn skal SailGP videre til Frankrig, Spanien, Dubai, Singapore, Australien, New Zealand og USA.

skole, maritim sport, sailGP

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK