Hija de Sanchez bliver til et “Taqueria”

rosio sanchez'Hija de Sanchez - Cantina' på Hamborg Plads bygger om og skifter navn til 'Hija de Sanchez – Taqueria’. "Vi vi gerne ’back-to-basics’" siger Rosio Sanchez.

Bag ændringen ligger et ønske om at kunne betjene de gæster, som vil have et mindre, hurtigt måltid eller take-away. Imens de gæster, som ønsker sig hele Sanchez-oplevelsen, får et lokale hvor der er stemning og plads til mere ro og fordybelse. Stedet tilbyder stadig alle de autentiske retter som tacos, tostadas, ceviche og den populære paleta dessert samt nøje udvalgte mexicanske drikkevarer.

Med ændringerne vil Rosio Sanchez gerne ’back-to-basics’, siger hun.
"Vi elsker at være en del af lokal-miljøet i Nordhavn, og får nu mulighed for at invitere vores gæster på simpel og autentisk mexicansk mad, som kan nydes i afslappede rammer. Jeg vil gerne skabe et sted, hvor vores gæster får et tilhørsforhold – og hvor vi gør det let tilgængeligt at spise simpel, men høj-kvalitets mexicansk mad – uanset om du skal have et hurtigt måltid som take-away, eller mødes med venner eller familie,” siger Rosio Sanchez.


Indgangen til restauranten er nu flyttet til hjørnet af Hamborg Plads og Aarhusgade, og design-studiet OEO har stået for interiør og design-ændringer, hvor der bl.a. er blevet opsat gulv-til-loft gardiner, som fungerer som rumdelere, både indenfor og mod Hamborg Plads. Ændringen skal være med til at skabe en autentisk og afslappet stemning for gæsterne.

sanchez 0384Hija de Sanchez – Taqueria i Nordhavn bliver den tredie Sanchez taqueria i København. Rosio står også i spidsen for de to taqueria'er i Kødbyen og Torvehallerne. Hendes taqueria concept er blevet tildelt prisen ’Best European Streetfood’ - og var en del af Netflix serien 'Ugly Delicious' med den verdenskendte amerikanske kok, David Chang. Udover taqueria’erne driver Rosio Sanchez også Restaurant Sanchez i Istedgade. På alle spisestederne er majsene importeret fra Oaxaca i Mexico, og der bliver lavet til frisk tortiliadej hver dag. Alle kerneingredienser som chili og krydderier er også importeret fra lokale mexicanske producenter, mens kødet er udvalgt fra danske producenter. 

’Hija de Sanchez’ Nordhavn har åbent mandag til søndag kl. 12.00-22.00 (køkkenet lukker 21.30). Der er ingen bordbestilling, og maden kan nydes både på taqueria’et samt some take-away.

Om Rosio Sanchez
Rosio Sanchez er født og opvokset i Chicago, og voksede op med mexicansk mad på grund af sine forældes mexicanske baggrund. Hun begyndte at lave mad professionelt som 19-årig, og har arbejdet med nogle af USAs mest respekterede kokke, herunder Wylie Dufresne på wd-50, inden hun flyttede til København for at bruge mere end fem år i testkøkkenet og som dessert-kok under René Redzepi på restaurant noma.  I marts 2015 forlod Rosio restaurant noma for at genoprette forbindelsen til sine mexicanske rødder. Hun drømte om at transportere mexicanske retter til København, og begyndte at udvikle opskrifter med ingredienser både fra det centrale Mexico og fra små landmænd i Danmark. I juni 2015 åbnede hun den første ‘Hija de Sanchez’, et taqueria ved Torvehallerne. Siden er der kommet restauranter i Kødbyen, Nordhavn og Istedgade til.

restauranter, byliv

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK