Christian Martinus inviterer til Åbent Hus i Tunnelfabrikken

  • Redaktionen
  • Kultur

christian martinus 044Kunstmaler Christian Martinus har atelier i Tunnelfabrikken.  Men inden længe skal hallen ombygges. Nu inviterer han alle ind for at se den 'gamle' tunnelfabrik  for sidste gang.

I den bagerste nordlige ende af den enorme tunnelfabrik ligger en lille landsby af selvbyggede skure. Omkring 25 mennesker har deres daglige gang her i deres egne små virksomheder, atelierer og kreative værksteder. Unge designere og kunstnere laver alt fra lamper og malerier til møbler og skulpturer. En af dem er Christian Martinus, som i halvandet år har haft sit selvbyggede atelier i hallen. Om vinteren er her koldt, og flere af skurene er isolerede. Der er heller ikke andre luksusfaciliteter end den mobile toiletvogn henne i hjørnet. Men det gør ikke noget.

"Man tænker godt her. Får gode ideér og er produktiv. Det er noget med at her er højt til loftet, og en særlig ro, fordi man er væk fra byens larm," fortæller Christian.

Åbent før lukning
1. januar 2022 starter ombygningen af Tunnelfabrikken, og kunsterlandsbyen skal flytte ud. 

christian martinus 035Om et år vil Tunnelfabrikken genåbne med endnu flere – permanente – værksteder og atelierer, foodmarked, udstillingsrum og kontorer. Udenfor bygges der ungdomsboliger.

Christian er spændt på alt det nye, der skal ske, men samtidig synes han at Nordhavns beboere skal have mulighed for et sidste farvel til den 'gamle' tunnelfabrik. 

"Jeg har tidligere holdt Åbent Atelier herude, men så kom Corona og alt gik i stå. Nu er der lige nogle weekender frem til jul, og jeg har fået lov til at åbne dørene for gæster. Jeg håber, at Nordhavn vil kigge forbi." 

Læs og se mere på Instagram: _cmnart_

Åbent Atelier 

(Indgang fra Nordsøvej 11)

19. november: kl. 13-17 

20 november: kl. 10-16

26 november: kl. 13-17

27 november: kl. 10-16

2. december: kl. 16-19

3. december: kl. 13-17 

4. december: kl. 10-16

tunnelfabrikken, kunst, christian martinus

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK