Ildkamp på panserkrydseren

  • Redaktionen
  • Kultur

panzerkreuzer nurnberg bundesarchivPå lørdag 13. november 2021 er der foredrag om besættelse, modstandskamp og Nordhavn - med panserkrydseren NÜRNBERG i centrum. 

Nordhavn Lokalhistoriske Forening inviterer 13. november til foredrag i BigBio med Niels Birger Danielsen, som vil fortælle om Nordhavn under besættelsen 1940-1945. Blandt andet om den tyske panserkrydser ‘NÜRNBERG’ som lå i Nordbassinet i Nordhavn under besættelsen.

Bomber og ildkamp
Krigsskibet var flere gange udsat for sabotageforsøg.  Blandt andet forsøgte sabotagegruppen BOPA (Borgerlige Partisaner) at spærnge skibet i luften med en bombe, som var placeret under skibet af en dykker. Bomben eksploderede dog ikke. 
5. maj 1945 blev NÜRNBERG centrum for nogle af de mange vilde skudvekslinger, der fandt sted i København og andre større danske byer i dagene efter en tyske kapitulation. NÜRNBERG overlevede krigen og blev senere udleveret til den sovjetiske flåde, hvor den sejlede under navnet ADMIRAL MAKAROV.  

Bogserie
Niels Birger Danielsen er journalist, konsulent og foredragsholder. Tidligere i år udgav han fjerde bind af ‘Modstand’ på Politikens Forlag og afsluttede dermed sin bogserie om modstandskampen i Danmark 1940-1945.

Foredraget finder sted lørdag 13. november 2021 kl. 14 i BigBio på Hamborg Plads. Der er gratis adgang for medlemmer af foreningen. Man kan nå at melde sig ind og dermd få adgang til foredraget. Medlemskab for det kommende år koster 100 kroner. Kontingentet kan nu indbetales på foreningens MobilePay nummer 0007CY.

jan vestergaard, nordhavn lokalhistoriske forening, bigbio

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK