Havnecup for lystfiskerne

fiskeklub havnecup 8Lørdag 30. oktobervar der Havnecup langs bolværk og moler i Københavns Havn. Hvem kunne fange den største torsk?

Sidste år var konkurrencen ramt af Corona, og deltagerne skulle  fiske hver for sig. Men i år var der mulighed for at samle folk til præmieoverrækkelse og havnehygge på Ofelia Plads. Arrangør var Fiskeklub København.

175 deltagere havde betalt de 50 kr. som det kostede at deltage i konkurrencen. Blandt præmierne var der en såkaldt BioHut til den der samlede mest affald sammen på dagen. 

Der blev indregistreret cirka 60 fisk, og fanget omkring 100. Langt størstedelen blev genudsat. Det var nemlig tilladt at foretage 'catch and release' – så man blot fotograferer torsken og sætter den fri igen. 

Som reglerne er nu, kan man hjemtage 5 torsk per dag. Men der er netop blevet offentliggjort nye regler for torskefiskeriet fra 2022, pga. den alvorlige situationen for torsken i den vestlige del af Østersøen. De nye regler omfatter bl.a. en daglig fangstbegrænsning på én torsk per dag. Allerede nu opfordrer Fiskeklub København til, at man fisker efter næste års regler. 

Fiskeklub København er en helt ny forening, og det var første gang, at klubben arrangerede Havnecup. Klubben arbejder stadig på at etablere klubhus, aktivitetskalender, kontingent, osv. 

"Men vores drøm er at skabe et fælles rum og et fedt fællesskab om lystfiskeriet i og omkring København, hvor alle skal føle sig velkommen", fortæller Marie Brandt fra Fiskeklub København.

Københavns Havn, lystfisker

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK