Ny kunstrute i Nordhavn zoomer ind på skønheden i det mindste

  • Redaktionen
  • Kultur

kunstrute BUnder Kulturhavn festivalen 27.-28. august åbner en ny kunstrute gennem hele Nordhavn fra Århusgade til Nordhavnstippen. Turen skal vil skærpe blikket på bynaturen ved at zoome ind på de helt små detaljer.

Naturen ligger på lur overalt i byen. I små sprækker mellem fortovsfliserne, på stenene langs vandet, og i kanterne af gader og veje.
Billedkunsteren Arendse Krabbe har nu skabt en kunstrute i Nordhavn, som forstørrer og viser den oversete natur med dens mange farver og former. Samtidig får deltagerne på den 3,5 kilometer lange rute en oplevelse af alle Nordhavns forskelligartede områder - fra Sandkaj til Nordhavstippen.

 

kunstrute AKunstruten er ét blandt flere pilotprojekter under Wonderful Copenhagens projekt ”Tourism Moves”, der igennem lokal involvering søger at fremme oplevelser for både de lokale og tursiter. 
Kunstruten kan tages til fods eller på cykel. Undervejs er der ni nedslagspunkter som stiller skarpt på naturens vilde detaljerigdom. 

Her møder man store kompositioner af granitsten, der har tjent en fortid som kajkanter. Man kan også undersøge den nærliggende natur med forstørrelsesglas. Andre steder viser store billboards fotografier af et bestemt stykke vegetation.
For eksempel tang i vandet, mos som over århundreder har bevæget sig fra havet og op på land og naturtypen lav, som er noget af vores ældste natur. Igennem et forstørrelsesglas kan man se lavets fascinerende former og strukturer – næsten som i et koralrev.

kunstrute EFotos: Arendse Krabbe/By & HavnArendse Krabbe håber at hendes værk kan skærpe blikket for denne mikroskopiske natur og naturens bevægelse imellem vand og land. 
”Med kunstruten vil jeg gerne forstørre den undseelige natur og give den en stemme. Jeg håber, det skaber en nysgerrighed overfor de forskellige dimensioner, der er i naturen. Når vi skaber en relation til naturen, giver det os også i højere grad lyst til at passe på den, og det vil jeg meget gerne bidrage til med værket," siger hun. 

Ruten åbner under Kulturhavn med to guidede cykelture.  27. august kl. 15-17 åbnes ruten officielt med taler, tang-drinks og en guidet cykeltur med kunstner Arendse Krabbe.
Dagen efter 28. august kl. 14-15 er det Råderum, der har kurateret ruten, som er guide.  Der er desuden en guidet tur den 11. september under ÅBEN festivalen. 

Kunstruten er som minimum tilgængelig i det næste år. 

Se alle arrangementer og tilmeld dig her: https://byoghavn.dk/arrangementer/

Om Kunstruten
Ruten er skabt med støtte fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, og den øvrige partnerkreds består af By & Havn, Metroselskabet, Københavns Kommune og HORESTA. 

Om Tourism Moves
Med projektet 'Tourism Moves' undersøger Wonderful Copenhagen, hvordan turisme kan være løftestang for byudvikling ved at gøre nye byrum attraktive for både lokale og besøgende. 

kunstrute C

 

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK