Ny restaurant i AUDO

  • Redaktionen
  • Kultur

gabriele rizzo haidanRestaurant Hâidan er åbnet i designhuset The Audo med chefkok Gabriele Rizzo bag gryderne. Han vil gerne have en stjerne.

Gabriele Rizzo har tidligere har stået i køkkenet hos blandt andre Jordnær og Umami i København, Benu and Coi i San Fransisco og Món Vinic and Els Casals i Barcelona. I Nordhavn vil han byde på "detaljeret håndværk udsat for en elegant sammensætning af kinesisk fine dining og skandinavisk DNA – strøet med en generøs skefuld italiensk temperament," oplyser restauranten i en pressemeddelelse. Restauranten er indrettet af den danske designvirksomhed Menu i et skandinavisk design.

En middag vil bestå af 18 serveringer primært baseret på fisk og skaldyr. "Små mundfulde af koncentreret smag, fra det syrlige til det søde, fra det salte til det røgede, lavet på nye kombinationer af ingredienser og råvarer," står der videre. 

haidan audo 4Fra Italien over Kina til Skandinavien
32-årige Gabriele Rizzo har erfaring med kokkekunsten fra familiens restauranter i Palermo som barn, over uddannelsen på Slow Food University som ung, til arbejdet på førende og nyskabende restauranter sammen med flere Michelinkokke.

“Min vision om Hâidan er at skabe et sted, hvor vi overrasker vores gæster med nye kombinationer af smage og ingredienser, præsenteret på en smuk facon, som de ikke har oplevet før. Når du går ud for at spise, er der mere i det end blot at blive mæt. Det er også for at få fortalt en historie, for at blive underholdt og for at opleve noget nyt,” fortæller Gabriele Rizzo.

“Menuen er en fortolkning af mine oplevelser og erfaringer fra de mange steder, jeg har været og arbejdet. Kulturer, smage og mad, som jeg kan lide. Især det kinesiske køkken er undervurderet, der er mange muligheder her, i kombination med det skandinaviske og italienske køkken, og det vil jeg gerne vise gæsterne, udtaler Gabriele Rizz, som gerne indrømmer, at han både går efter "vores gæsters ultimative anerkendelse, men også anerkendelse i form af en Michelinstjerne."

haidan 2Frem til d. 6. september vil det være muligt at prøve Hâidans tastingmenu, mens køkkenet foretager de sidste justeringer, inden restauranten åbner med den faste menu 7. september. Pris for tastingmenu til og med 6. september: 1.250 kr., vin- og drikkemenu 950 kr.  Pris for gourmetmenu fra 7. september: 1.800 kr., vin- og drikkemenu 950 kr. 
Adresse: Århusgade 130, 2150 København
Åbningstider: Onsdag - lørdag kl. 18.00-21.30 (køkkenet lukker kl. 21.30) 
Se mere på Haidan.dk  

 

 

restauranter

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK