• Redaktionen
  • Kultur

Lysende kunst ved metroen

nordlys installation station 2På Nordhavn Plads har By & Havn opstillet et lysende kunstværk og en udstilling.

Lyskunstværket staver til Nordhavn med store, flade bogstaver i en spejlreflekterende akryl, og det blev tændt for første gang fredag aften. 

Om dagen minder refleksionerne lidt om nordlys og om aftenen aktiveres 6.222 dioder langs kanten af bogstaverne og sender lys gennem bogstaverne, så de hele tiden skifter farve og udtryk. 

Lyskunstneren Niels Otto og kunstnerkollektivet Pleasure Control har skabt lyskunstværket, som de kalder RALOSOLAR, for By & Havn. 

Ifølge Niels Otto er det ikke tilfældigt, at lyset især changerer mellem de røde og blå farver.

"Vi ville gerne samle Nordhavns farver i kunstværket – med den røde farve fra de historiske bygninger og den blå farve fra havet – og så fandt vi det her særlige filter, der er rødt som udgangspunkt men blåt fra andre vinkler, og det skaber nogle flotte refleksioner og nuancer. Det ligner lidt nordlys, når solen står på værket, og det synes vi passer godt til Nordhavn," siger han.

nordlys installation stationUdstillingen ved siden af giver et indblik i byudviklingen af Nordhavn og aktiviteter og muligheder i området. Man kan lade sig guide gennem fortællinger om sabotageaktioner under Anden Verdenskrig og til arkitekturen og planlægningen af Nordhavn i dag.

"Med lyskunsten og udstillingen vil vi gerne byde velkommen til Nordhavn og guide besøgende rundt på en god tur i kvarteret," siger Per Schultze, udviklingschef i By & Havn.

DEBAT:

  • Nervepirrende støj fra metroen

    henrik saleeKære Metro, Stort tillykke med 1 års fødselsdagen, du blev nok født lidt for tidlig i forhold til dit kald, der køres alt for meget med tomme vogne, både om dagen, i aften- nattetimerne og her i påsken var det helt vildt med forgæves afgange.

  • Musik på Sandkaj og Konditaget

    richard sandmandI Nordhavn Avis har I skrevet om musik på Sandkaj. I har nævnt, at det drejer sig om at få brugerne til at dæmpe musikken. Det er en misforståelse.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK