Ny låge til Nordhavnstippen

nordhavnstippen ny laage nordsoevejKort før vinterferien blev en ny låge i hegnet ind til Nordhavnstippen åbnet ved Nordsøvej.

Der er også opstillet affaldsspande, cykelstativer og informationsskilte ved indgangen. Man kan stadig komme ind på Nordhavnstippen fra Hjertestien for enden af Kattegatvej.

Det er By & Havn som har opsat lågen. I løbet af foråret vil der blive inviteret til et møde, hvor forskellige organisationer kan komme med input til flere midlertidige tiltag, der kan åbne området op og bidrage til formidling af naturoplevelserne på den otte hektar store Nordhavnstippen. 'Tippen' er et opfyldningsområde. Mange steder er der rester af armeringsjern og betonaffald. Men Nordhavnstippen består også af to §3 bevaringsværdige brakvandssøer (her bor der grønbroget tudse), krat, græs, træer og buske. Dele af arealet afgræsses af får, som varetages af KMC Nordhavn. Man kan også opleve mange trækfugle og insekter.

nordhavnstippen 132Adgangsforholdene på Ydre Nordhavn bliver forbedret i de kommende år, oplyser By & Havn. I år etableres en midlertidig cykelsti, der forbinder Indre Nordhavn med Ydre Nordhavn, og gør det mere sikkert at komme frem til den nye park på gåben og cykel. På længere sigt kommer Nordhavnstippen til at indgå i den nye Naturpark Nordhavn nord for arealet. Ambitionen er at skabe en direkte forbindelseslinje mellem Nordhavnstippen og Tunnelfabrikkens grønne arealer, uden at skulle rundt om Kattegatvej. Dvs. binde de grønne områder i Ydre Nordhavn sammen.

Nordhavnstippens hjemmeside: www.byoghavn.dk/nordhavnstippen

nordhavnstippen skilt plakat

DEBAT:

  • Nervepirrende støj fra metroen

    henrik saleeKære Metro, Stort tillykke med 1 års fødselsdagen, du blev nok født lidt for tidlig i forhold til dit kald, der køres alt for meget med tomme vogne, både om dagen, i aften- nattetimerne og her i påsken var det helt vildt med forgæves afgange.

  • Musik på Sandkaj og Konditaget

    richard sandmandI Nordhavn Avis har I skrevet om musik på Sandkaj. I har nævnt, at det drejer sig om at få brugerne til at dæmpe musikken. Det er en misforståelse.

NORDHAVN AVIS • C/O BYDELSAVISERNEARNE JACOBSENS ALLE 15,1.DK 2310 ORESTAD
TEL: +45 31153040MAIL: KONTAKT(AT)NORDHAVN-AVIS.DK